• Barry SchonhageBinaryNerds

KDO haalt degelijke uitzege tegen hekkensluiter Alphen

DE KWAKEL KDO heeft zondag met 1-3 gewonnen van hekkensluiter Alphen. Door de overwinning heeft KDO een grote stap gaan zetten naar handhaving in de tweede klasse. In de eerste helft was het al snel duidelijk dat de Kwakelaars het initiatief hadden in de wedstrijd. Tot echte kansen leidde dit in de beginfase niet, maar in de 19de minuut kreeg KDO alsnog de voorsprong in de schoot geworpen. Thijs Plasmeijer werd onderuit gehaald in het zestienmetergebied, wat resulteerde in een strafschop voor KDO. Mathijs van Rijn ging achter de bal staan en schoot beheerst de 0-1 tegen de touwen. Na dit openingsdoelpunt verzuimden de Kwakelaars meerdere doelpunten te maken, waardoor er uiteindelijk met een nipte 0-1 voorsprong gerust werd. Na de rust bleef KDO de wedstrijd domineren en in de 52ste minuut wist het ook de verdiende tweede treffer van de middag te maken. Na een prima actie van Bart Hoving, aan de linkerkant van het veld, wist hij de bal met een 'droge knal' knap in de lange hoek te schieten, 0-2. Hierna waren Bart Hoving (bal op de kruising) en Sven Vlasman (geplaatst schot dat knap werd gekeerd door de doelman) dichtbij de 0-3, maar hadden het geluk niet aan hun zijde.

Alphen beschikte tegen KDO over enkele creatieve spelers, maar vormde geen hecht collectief. Toch brachten de Alphenaren in de 69ste minuut de spanning terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken via een kopbal, 1-2. Gelukkig raakte KDO hier niet van slag door, want vijf minuten later maakte Mathijs van Rijn zijn tweede treffer van de middag en de derde voor KDO. Op aangeven van Bart Hoving schoot Van Rijn de bal fraai in de korte hoek, 1-3. Invaller Jesse Stange (stift over de keeper en een bal op de paal) en opnieuw Bart Hoving (kopbal) waren nog dichtbij meerdere doelpunten voor KDO, maar het bleef bij 1-3. Smet op de tweede helft was het feit dat er teveel gele kaarten werden gepakt door de Kwakelaars. Dit resulteerde onder andere in een rode kaart (2x geel) voor linksback Mitchel Smits.

Door deze driepunter tegen Alphen heeft KDO nu een voorsprong van tien punten op nummer 12 Laakkwartier met nog vier wedstrijden te gaan. Normaliter moet dit meer dan voldoende zijn om geen nacompetitie voor lijfsbehoud te hoeven spelen. Volgende week speelt KDO opnieuw uit, dan tegen nummer 4 GDA uit Den Haag. De wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Madestein,