KDO laat duur punt liggen in Badhoevedorp

Trainer Raymond de Jong kon tegen de Badhoevedorpers niet beschikken over zijn geschorste spits Mathijs van Rijn. Hiervoor in de plaats begon 'good old' Rick Kruit als nummer negen. De thuisploeg had het elftal ten opzichte van de verloren wedstrijd van vorige week (3-0 tegen VUC) op vier plaatsen gewijzigd. Trainer Rob Rijnink maakte hiermee duidelijk dat hij meer verlangt van zijn selectie dit seizoen. Onder zomerse omstandigheden legden de beide ploegen een matige eerste helft op de mat. Joeri Stange kreeg namens KDO twee mogelijkheden, maar kon deze kleine kansen niet benutten. Ook Pancratius overtuigde allerminst, zodat het bij rust nog 0-0 stond.

EERSTE KANS In de tweede helft kwamen de Kwakelaars meer onder druk van de thuisploeg. In de 53e minuut resulteerde dit in de eerste kans van de wedstrijd. Doelman Jesper Oudshoorn tikte de bal echter knap over de lat. Tien minuten later was diezelfde Oudshoorn ook alert op een schot richting de verre hoek en keerde hij deze lastige inzet met zijn voet. KDO kon aanvallend weinig uitrichten in de tweede helft. Diverse corners werden simpel om zeep geholpen, terwijl bij de Kwakelaars ook bij vrije trappen precisie ontbrak.

VERDIEND In de 75e minuut kwam Pancratius toch wel verdiend op voorsprong. Een hoge bal richting de ingevallen kopsterke spits, werd teruggelegd op de inlopende middenvelder Bas Pel, die de bal diagonaal en zuiver binnenschoot, 1-0. KDO schakelde over naar het 3-4-3 systeem, waarmee automatisch meer druk naar voren werd uitgeoefend. Pancratius moest hier duidelijk aan wennen en deed er daarom alles aan om het spel te vertragen. De scheidsrechter had dit goed door. In korte tijd trok hij vier gele kaarten voor de thuisploeg.

ONRUST STICHTEN In de 95ste minuut, de allerlaatste minuut van de blessuretijd, kreeg KDO een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Daarbij ging ook doelman Jesper Oudshoorn mee naar voren om onrust achterin te stichten bij Pancratius. Dit lukte perfect, want toen de bal werd ingebracht, haalde de laatste man Jesse Stange onderuit, zodat KDO een strafschop kreeg. De ongelukkig ingevallen Bas Kok zag zijn schot uit het doel wegketsen via de binnenkant van de paal. Direct hierna floot de scheidsrechter af. In plaats van gelijk te spelen, liet KDO alle punten in Badhoevedorp. Dat was een fikse domper voor het Kwakelse kamp.

Komende zondag speelt KDO opnieuw uit, in Voorhout tegen Foreholte, dat twaalfde staat op de ranglijst. Hopelijk kan KDO dan de zure nasmaak wegspoelen van dit misgelopen punt. Het elftal van Raymond de Jong speelt dinsdag 24 oktober opnieuw tegen Pancratius in het bekertoernooi.