KDO laat winst liggen in spectaculair duel

DE KWAKEL Na het terechte 1-1 gelijkspel vorige week tegen ROAC, trad KDO zondag in Sassenheim aan tegen Teylingen, dat tot dan toe zeven punten had bemachtigden. Het werd een spectaculair duel, waarbij KDO de winst liet liggen.

Teylingen voetbalde goed, waarbij het meeste gevaar kwam van de behendige linksbuiten. Veel aandacht ging in de beginfase ook uit naar scheidsrechter Toonen, die harde overtredingen van de thuisploeg door de vingers zag. Hij reageerde wel op commentaar hierop in de vorm van sancties voor KDO.

In de 22e minuut kwam Teylingen via een kopbal van middenvelder Lasse van Wijk op 1-0 na een snel genomen vrije trap. Hierna werden de Kwakelaars wel gevaarlijk voorin, maar zij misten scherpte. Na een half uur had KDO wel succes toen Max Wessels, voor het eerst dit seizoen in een competitieduel in de basis, uit een corner 1-1 maakte.

Naarmate de rust naderde moesten de Kwakelaars achteruit. Hierbij kreeg Teylingen een prachtige kans om op voorsprong te komen, maar van dichtbij ging de bal hoog over. Vlak voor rust probeerde doelman Jesper Oudshoorn met een lange bal Mathijs van Rijn te bereiken. De bal kwam zo ver dat Rijn en de centrale verdediger van Teylingen in het zestienmetergebied de strijd om de bal aangingen. Met enig fortuin voor KDO schoot de verdediger de bal, via onderkant lat, achter zijn eigen doelman. Zo werd de ruststand 1-2.

ONDER DRUK Na de rust kwamen de Kwakelaars onder druk te staan en konden hun aanvallers geen gevaar stichten. In de 62e minuut kwam Teylingen op gelijke hoogte. Een steekbal van de nummer 10 van de thuisploeg belandde tussen de verdediging en de doelman van KDO. Linksbuiten De Ridder benutte de ruimte door de 2-2 tegen de touwen te schieten.

a deze tegenslag kropen de Kwakelaars uit hun schulp. In de 78e minuut werd KDO hiervoor beloond met een derde doelpunt. Op aangeven van Joeri Stange scoorde Mathijs van Rijn de 2-3.

Hierna golfde de wedstrijd op en neer, waarbij Teylingen moeite had om de aanvallende impulsen van de Kwakelaars in bedwang te houden. Zowel Mathijs van Rijn als Joeri Stange waren dichtbij 2-4, maar konden de wedstrijd niet definitief beslissen.

Hoewel er in de tweede helft nauwelijks oponthoud was, liet de scheidsrechter na negentig minuten nog lang doorspelen. Zo kreeg Teylingen In de 95e minuut een corner, waarbij de doelman ook mee naar voren ging. Jesper Oudshoorn werd vervolgens in zijn vijfmetergebied, bij een hoge bal, door enkele spelers uit Sassenheim belaagd, waarbij zijn zicht compleet verloren ging. De bal kwam voor de voeten van de doelman van Teylingen en die bepaalde de eindstand op 3-3. Ook al was een gelijkspel niet onterecht, de gelijkmaker riep veel vragen op: waarom zo lang doorspelen en waarom floot de scheidsrechter niet voor het hinderen van de KDO-doelman?

Zondag speelt KDO om 14:00 uur thuis het inhaalduel tegen Laakkwartier. Dinsdagavond 14 november volgt de bekerwedstrijd in Hoorn tegen hoofdklasser Hollandia.