• Barry Schonhage BinaryNerds

KDO pakt drie punten in Den Haag

DE KWAKEL Dankzij een uitstekende teamprestatie heeft KDO zondag drie punten gehaald in de uitwedstrijd in Den Haag tegen TAC´90. KDO won met 1-3. Door deze knappe overwinning passeert KDO TAC'90 op de ranglijst en stijgt het zelfs naar de zesde plaats in de 2e klasse C.

Na de overtuigende 4-1 overwinning van vorige week tegen Alphen, trad KDO zondag aan tegen het individueel sterke TAC'90. In de eerste wedstrijd van het seizoen won dit Hindoestaanse elftal met 0-4 in De Kwakel. Maar anders dan de uitslag deed vermoeden, kreeg het elftal van trainer Raymond de Jong toen bij het debuut in de tweede klasse ook enkele goede kansen. Kortom, wellicht viel er voor de Kwakelaars in Den Haag toch wel iets te halen voor KDO.

Tegen TAC'90 startte KDO met hetzelfde basiselftal als vorige week. Direct vanaf de aftrap liet de thuisploeg zien nog steeds te beschikken over een goed voetballend elftal. KDO kwam erin de beginfase nauwelijks aan te pas en moest duidelijk weer even wennen aan de creatieve en balvaste spelers van TAC'90. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg KDO echter meer grip op de wedstrijd en ging het steeds meer druk naar voren zetten. Dit leidde tot enkele corners en vrije trappen, waarmee overigens nauwelijks gevaar werd gesticht. In een boeiende en gelijk opgaande wedstrijd namen de Kwakelaars in de 40e minuut wel brutaal de leiding in Den Haag. Na een indraaiende vrije trap van Jim Klijn, kon Bart Hoving van dichtbij de 0-1 binnentikken, wat ook de ruststand betekende.

Gesteund door deze voorsprong en 'het windje in de rug' deed KDO er in de tweede helft alles aan om deze voorsprong te verdedigen. Tot groot genoegen van de vele Kwakelse supporters maakte de sterk spelende Sven Vlasman in de 48e minuut de tweede treffer voor KDO. Opnieuw stond Jim Klijn, die beschikt over een prima traptechniek, aan de basis van dit doelpunt. Vanuit zijn gevaarlijke corner, kwam de bal tegen de borstkas van Sven Vlasman aan en was de 0-2 een feit. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan, want in de 51e minuut maakte TAC'90 zeer gelukkig de aansluitingstreffer. Een schot van de thuisploeg kwam pardoes tegen de voet aan van Sven Vlasman en liet hiermee zijn eigen doelman Jesper Oudshoorn kansloos, 1-2.

KDO raakte niet van slag door deze tegentreffer en bleef als collectief volop strijden om de voorsprong intact te houden. De Kwakelaars kregen ook kansen op 1-3, maar o.a. kopballen van Mitchel Smits (van de lijn gehaald) en Thijs Plasmeijer (net naast) leidde niet tot het bevrijdende doelpunt. Aan de andere kant mocht KDO niet klagen dat het geen 2-2 werd. Zo voorkwam Timo Kas de gelijkmaker door een bal van de lijn te halen en faalde een middenvelder van TAC'90 in zeer kansrijke positie, nadat hij doelman Oudshoorn tot twee keer toe had uitgespeeld. Uiteindelijk maakte jongeling Thijs Plasmeijer in de 83e minuut aan alle onzekerheid een einde door vanuit een vrije trap van (wederom) Jim Klijn de 1-3 binnen te schieten.

Volgende week spelen de Kwakelaars om 14:00 uur thuis tegen Pancratius, dat in 2018 al twee keer werd getrakteerd op een ruime nederlaag. KDO zal zondag ongetwijfeld de 1-0 nederlaag van eerder dit seizoen willen wegwerken.