• ROBERT JOORE

KDO pakt thuis drie punten

DE KWAKEL KDO heeft zondag in een aantrekkelijk duel overtuigend drie punten gepakt tegen Laakkwartier. Het ging om een inhaalwedstrijd. Tot vlak voor de aftrap bleef het vanwege de regen gissen of de wedstrijd zondag wél gespeeld zou worden. Uiteindelijk keurde de scheidsrechter het veld goed.

De wedstrijd begon spraakmakend, mede dankzij sfeeracties van meegereisde Laakkwartier-supporters. Al snel maakte de centrale verdediger van de gasten een harde overtreding op Jesse Stange. Hij kreeg direct een gele kaart. In de zesde minuut ontsnapte diezelfde speler aan een tweede gele kaart, toen hij opnieuw aan de noodrem trok.

GEVAAR Op het zware, maar goed bespeelbare veld stichtte KDO volop gevaar. De Haagse verdediging had de handen vol aan de beweeglijke KDO-voorhoede. Laakkwartier wilde ook graag voetballen, waardoor er een aantrekkelijke wedstrijd ontstond. Joris Kortenhorst zag een bal van de lijn gehaald door de gasten en Mathijs van Rijn had twee keer pech in zijn afronding.

Uiteindelijk brak Van Rijn in de 37e minuut de ban voor de Kwakelaars. Na een lange bal op maat van Joris Kortenhorst, kon hij schuin alleen op het doel aflopen. Hij schoot de bal koelbloedig onder de Haagse keeper door, 1-0. Een halve minuut later had Van Rijn ook zijn tweede doelpunt kunnen/moeten maken. Nadat hij twee keer in kansrijke positie stond, schoot hij de bal van dichtbij over.

In de 40e minuut viel het dik verdiende tweede doelpunt van de Kwakelaars. Op aangeven van Jesse Stange kapte Bart Hoving op de rand van het zestienmetergebied de bal naar binnen toe. Met uiterste precisie schoot hij de bal in de lange hoek, 2-0. Vlak voor rust plaatste Jesse Stange de bal nog vanaf zo'n 20 meter op de lat. Zo bleef het tot de rust 2-0.

REGIE In de tweede helft bracht de trainer van Laakkwartier twee wissels in zijn ploeg om het tij te keren. Dit leidde in de 47e minuut direct tot een grote kans, maar dankzij de oplettende Jesper Oudshoorn bleef het 2-0. Hierna nam KDO de regie over en was het driemaal dichtbij de 3-0. Een vrije trap op de paal, een schot van Mathijs van Rijn op de paal en een kopbal van Mitchel Smits die van de lijn werd gehaald door Laakkwartier, leverde niet het gewenste resultaat op.

In de 60e minuut bezorgde Jesse Stange op aangeven van Mitchel Smits met een kopdoelpunt KDO een 3-0 voorsprong. De wedstrijd leek hiermee al vroeg beslist, maar al een minuut later kwam Laakkwartier op 3-1, door een hoge bal vanaf 25 meter die in de rechterbovenhoek verdween. In de 66e minuut werd het zelfs 3-2.

VAN SLAG KDO leek even van slag, maar bleef kansen creëren. Invaller Rick Kruit en Mathijs van Rijn kregen meerdere kansen op de 4-2, maar scoorden niet. In de 87e minuut maakte Jim Klijn aan de onzekerheid een einde door een vrije trap fraai in de linkerbovenhoek te schieten, 4-2. KDO kreeg nog enkele kansen op meer, maar het bleef 4-2.

Met elf punten uit zeven wedstrijden doet KDO het als promovendus prima in de 2e klasse C. Het staat nu zevende, slechts twee punten achter op de nummer twee RKDEO. Zondag speelt KDO thuis tegen periodekampioen DSOV.