• ROBERT JOORE

KDO verliest in slotfase van Pancratius

DE KWAKEL Nadat KDO in 2018 twee overwinningen op rij had geboekt, kwam afgelopen zondag Pancratius op bezoek in De Kwakel. De ploeg uit Badhoevedorp had de eerste twee wedstrijden na de winterstop verloren en snakte dus naar een goed resultaat tegen KDO. Pancratius wist het duel in de slotfase te beslissen en won met 1-2.

Trainer Raymond de Jong kon tegen Pancratius niet beschikken over Thijs Plasmeijer (afwezig), hiervoor in de plaats startte 'good-old' Rick Kruit als rechteraanvaller. All snel werd in de eerste helft duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Op het Kwakelse gras was het eerste wapenfeit voor KDO. In de 10de minuut kreeg Mathijs van Rijn een mogelijkheid vanaf de linkerkant met zijn linkerbeen, maar zijn inzet ging net over.

In de 25e minuut was het aan de andere kant van het veld wel raak. Een strakke voorzet van de rechtsbuiten van Pancratius, werd niet goed weggewerkt door de Kwakelse verdediging. In de daaropvolgende nastoot wist aanvoerder Dominique Sweers 0-1 te maken.

KDO had moeite om tot goed voetbal te komen, wat mede te wijten was aan het fysieke en harde spel van Pancratius. Dit resulteerde in diverse gele kaarten voor het elftal uit Badhoevedorp. Uit de vrije trappen die hieruit voortvloeiden, konden de Kwakelaars echter nauwelijks gevaar stichten. Met een 0-1 stand werd dan ook de rust bereikt.

In de tweede helft zette KDO meer druk. Hierdoor kregen de Kwakelaars meer grip op de wedstrijd en ging het vol op jacht naar de gelijkmaker. Na precies een uur spelen, mocht Jim Klijn een vrije trap nemen op de rand van het zestienmetergebied. Exact op dat moment was het erg onrustig rondom het sportpark door de diverse Carnavalskarren die op de Vuurlijn met harde muziek voorbijreden. Jim bleef koel, maakte gebruik van de wind en schoot de bal fraai, met een stuiter, in de rechteronderhoek, 1-1. De Kwakelse aanhang was ervan overtuigd dat dit kantelpunt in de wedstrijd zou moeten zijn. Niks bleek minder waar, want Pancratius ging nog harder de duels in en KDO had de kracht niet meer om goede kansen te creëren. Vijf minuten voor tijd kreeg KDO de deksel op haar neus toen de gasten in een scrimmage de bal net over de lijn schoten, 1-2. Een 'alles of niets' offensief, waarbij ook doelman Jesper Oudshoorn mee naar voren ging, leidde uiteindelijk niet tot de felbegeerde 2-2.

Op basis van de gehele wedstrijd had een gelijkspel de juiste afspiegeling geweest. Er werd keihard gestreden door het elftal, maar de Kwakelaars konden te weinig kansen creëren om het Pancratius echt lastig maken.

Volgende week nieuwe kansen als KDO op bezoek gaat bij nummer 12 Laakkwartier. Voor deze wedstrijd is een bus geregeld. De spelers die uitgenodigd worden, geblesseerde spelers en staf reizen gezamenlijk heen en terug.

De overige circa 20 plekken zijn beschikbaar voor supporters/familieleden die mee willen gaan. Voor deze personen bedragen de kosten 5 euro per persoon.. De bus vertrekt om 12:00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Vuurlijn bij KDO. Om 17:00 uur vertrekt de bus voor de reis terug vanuit Den Haag om rond 18:00 uur aan te komen in De Kwakel. Aanmelden is vanaf heden mogelijk bij René de Jong via 06-19328453.