• Legmeervogels wonm met 2-1 van Assendelft.

    Robert Joore

Legmeervogels als 'winterkampioen' winterstop in

UITHOORN Mede dankzij de moeizame, maar wel zeer zeker verdiende overwinning op Assendelft met 2-1 gaat Legmeervogels de winterstop in als 'Winterkampioen'. Deze eervolle titel moet wel gedeeld worden met JOS/Watergraafsmeer.

Legmeervogels begon als de nummer drie in de 1ste klasse aan het duel tegen Assendelf, dat voorlaatste stond. Assendelft werd direct vastgezet op eigen helft. Het UIthoornse team liet zien dat het niet voor niets terug is te vinden in de top van de 1ste klasse. Al snel waren er reële mogelijkheden voor Mitchell Verschut en Tim Correia maar beiden stuiten op de doelman van Assendelft, Jorrit van Hoolwerff. Ook Jorick van der Deijl was dicht bij de openingstreffer. Maar zijn schot belandde op de paal.

Legmeervogels speelde een goede wedstrijd. De combinaties liepen voortreffelijk, alleen de eindpas was vaak niet goed. Assendelft kwam na 20 minuten wat onder de druk vandaan en wist zowaar in de buurt te komen van het doel van Legmeervogels Dit leidde tot twee kansen, die een makkelijke prooi werden voor de doelman van Legmeervogels, Mitchel Dijkstra. Verder wist Assendelft in de eerste helft eigenlijk geen echte kans te creëren. Op slag van rust werd er wel gescoord door Legmeervogels. Mitchell Verschut vond op aangeven van Damien de Vegt het net. Scheidsrechter Bas Oosterlaken had echter voorafgaand een overtreding gezien en hij keurde het doelpunt af. 0-0 was de teleurstellende ruststand gezien de mogelijkheden die Legmeervogels had gecreëerd.

Ook in de tweede helft zette de Uithoornaars de tegenstander direct onder druk. In de 51ste minuut viel er een doelpunt voor Legmeervogels uit een rommelige situatie voor het doel van Assendelft. Damien de Vegt wist uiteindelijk de bal over de doellijn te drukken, 1-0. Vijf minuten later werd het 2-0, nadat Damien de Vegt in het 16-metergebied onderuit was geschoffeld. Scheidsrechter Oosterlaken kon niets anders doen dan Legmeervogels een strafschop toekennen. Die werd verzilverd door Dennis Bakker. 2-0.

In plaats van deze voorsprong verder uit te breiden zakte de Uithoornaars ver terug op eigen helft en gaf daardoor Assendelft onnodig veel ruimte. Dat werd in de 69ste minuut afgestraft door Ron v.d.Valk die 2-1 maakte. Assendelft zette er een aanvaller bij en ging achterin 1 op 1 spelen. Door de gewijzigde spelwijze kwam er meer druk op de verdediging van Legmeervogels en die had daar toch wel wat moeite mee. Er ontstonden zowaar echte mogelijkheden voor Assendelft. Doordat het team alles of niet speelde, ontstond veel ruimte achterin bij Assendelft, maar Legmeervogels slaagde er niet in om hier gebruik van te te maken. het bleef 2-1. Daarmee kon Legmeervogels wel aan een feestje beginnen want het is team is nu ''Winterkampioen.'

Na afloop van het duel maakte trainer Michel Nok bekend dat hij aan het eind van dit seizoen stopt als trainer van de zondagselectie van Legmeervogels. Als reden gaf hij aan dat het bedrijf dat hij samen met zijn echtgenote leidt, steeds meer tijd opslokt. Michel Nok is aan zijn 3e seizoen als trainer bezig bij Legmeervogels, dit seizoen bij het eerste team en daarvoor twee seizoenen bij het 2de elftal.