• NAOMI HEIDINGA

Legmeervogels doet goede zaken tegen Hillegom

UITHOORN Legmeervogels heeft zich gerevancheerd voor de matige wedstrijd een week eerder, thuis tegen Velsen. In de thuiswedstrijd zondag tegen Hillegom pakten de Uithoornaars de volle winst.

Toch beginnen de Uithoornaars niet al te best. Al na vier minuten kijkt Legmeervogels tegen een 0-1 achterstand aan. Het is Hillegom-speler Jasper van Trigt die goed gebruikt maakt van het mistasten in de verdediging van Legmeervogels. Dennis Bakker over de start van het duel: 'We beginnen te slap, ja en dan krijg je dit soort situaties. Daarna pakken wij de draad goed op en controleren wij zeker de eerste 25 minuten.'

In deze periode valt voor Legmeervogels dan ook de verdiende gelijkmaker. Uit een corner genomen door Tim Correia scoort Kenneth van der Nolk van Gogh met zijn gespierde borst de 1-1. Dennis Bakker: 'Na de 1-1 verslappen wij wat, zonder kansen weg te geven; waar wij eigenlijk door moeten drukken.' Voor de rust vallen er geen treffers meer te noteren en gaan beide partijen met de 1-1- stand op het scorebord aan de thee.

FURIEUS Na de thee begint Legmeervogels furieus aan de tweede helft van het duel. Vanaf minuut één wordt er gestreden voor elke bal en worden de persoonlijke duels nu wel gewonnen. In de 51ste minuut valt dan de 2-1. Na een fraaie combinatie tussen Tim Correia en Bilal el Achkar komt de bal voor de voeten van Yasin Poyraz, die vervolgens over de linkerkant van het veld begint aan een opmars. Bij de achterlijn gekomen levert hij een voorzet af waar Nick Verschut met een hele fraaie kopbal voor de tweede keer de Hillegomse doelman Rahim Gök passeert, waarmee de Uithoornaars op een 2-1 voorsprong komen.

CONTROLE Edwin Bakker over het begint van de tweede helft: 'We zijn heel goed de rust uitgekomen en weten de controle over de wedstrijd lang in handen te houden en dan is de 2-1 en de 3-1 een goed vervolg.'

Kort na de 2-1 valt ook inderdaad de 3-1. Een voorzet van Kenneth van der Nolk van Gogh wordt door Yasin Faouzi in de 55ste minuut langs Rahim Gök in het doel geschoten en de 3-1 is een feit.

Enkele minuten is het bijna 4-1. Een vrije trap genomen door Dennis Bakker wordt door Kenneth van der Nolk van Gogh op het doel geschoten maar deze keer slaagt Rahim Gök een trreffer te voorkomen.

Om onbegrijpelijke reden valt Legmeervogels met nog een kwartier op de klok te gaan ver terug en komt Hillegom een aantal keren gevaarlijk door. Michel Dijkstra, de doelman van Legmeervogels heeft handen vol werk te doen en moet dan ook zo nu en dan geholpen worden door Joey Sack, Mitchell Verschut en Noud Schartman om een aansluitingstreffer van Hillegom te voorkomen.

VERDIEND Dennis Bakker: 'Als team hebben wij goede zaken gedaan en hebben wij verdiend gewonnen. Door deze overwinning en gelet op de andere uitslagen staan wij toch mooi op een vierde plaats in de 1e Klasse, slechts drie punten achter koploper JOS/watergraafsmeer. Zondag gaan wij naar AFC'34 en als wij deze wedstrijd ook winnen, dan blijven wij goed meedoen.'