• Selectie 2018/2019 van Legmeervogels.

    Legmeervogels

Legmeervogels heeft weer teveel kansen nodig

UITHOORN Met de uitslag 3-3 bij Legmeervogels thuis tegen Zaanlandia is Florian Wolf verre van tevreden. 'Natuurlijk de complimenten aan de ploeg die de achterstand van 1-3 weer weg te werken. Maar zover had het nooit mogen komen.' Florian Wolf doelt hiermee op het grote overwicht dat Legmeervogels heeft gedurende de eerste 15 a 25 minuten van de eerste helft en dezelfde periode in de tweede helft. De moeizame wedstrijd eindigde uiteindelijk met 3-3.

Al in de derde minuut is er een kans voor Puck Postma maar zijn inzet beland in de handen van Terry Bosma de doelverdediger van Zaanlandia. Ook de mee opgekomen Noud Schartman ziet zijn kopbal net naast het doel verdwijnen. In de fase komt Zaanlandia er bijna niet aan te pas. Dan eindelijk in de 22ste minuut is het wel raak. Een vrije trap genomen door Rodney Smorenberg wordt fraai ingekopt door Puck Postma. Lang heeft Legmeervogels niet kunnen genieten van deze zo verdiende voorsprong. Dan speelt Zaanlandia speler Luciano Domping, waar gewaarschuwd voor was, een lange bal van achteruit en die valt dan precies tussen Faouzi Ben Yerrou en doelman Halil Suzulmus in, twee honden vechten om een been, en de derde gaat er mee heen, zo was het ongeveer, die leidde ertoe dat Cyrille de la Porte de bal ongehinderd tegen het nylon kon werken 1-1.

Vijf minuten later mag Reino Kok ongehinderd richting strafschop gebied van Legmeervogels doorlopen. Hij heeft dan wel oog voor zijn medespeler en schuift de bal in de voeten van Davey Kho die bal voor de tweede keer achter doel doelman van Legmeervogels Hilil Suzulmus weet te werken. Daar waar Legmeervogels al op een grote voorsprong moet staan, kijkt men nu geheel onnodig tegen een 1-2 achterstand aan. Na de 1-2 is Legmeervogels duidelijk even van slag en heeft dan geluk dat Zaanlandia niet echt gaat aandringen en blijft het tot aan de rust slechts 1-2 voor Zaanlandia.

De start van de eerste helft is voor Legmeervogels. En net als in de eerste helft creëert Legmeervogels diverse mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen en om op voorsprong te komen. Maar het lukt maar niet om de 2-2 op het scorebord te laten zetten, dus ook niet om op voorsprong te komen. Door de druk die Legmeervogels uit oefent ontstaat er wel wat ruimte voor Zaanlandia en moet de verdediging van Legmeervogels attent blijven. Een inzet van Burak Bulduk kan maar ternauwernood gestopt worden door Halil Suzulmus. De doelman van Legmeervogels moet ook nog eens de hulp inroepen van verdediger Mitchell Verschut om de 1-3 te voorkomen. Maar in de 72ste minuut is Halil Sulzulmus kansloos op een inzet van Jeremy Kho die met zijn tweede treffer van die dag Zaanlandia op een 1-3 voorsprong schiet. Dan wordt Legmeervogels wakker doet een schepje er bovenop wat gelijk succes heeft. Met een fraaie inzet van Rodney Smorenberg brengt hij de spanning in de wedstrijd terug 2-3. De druk op het Zaanlandia doel wordt verhoogd en Legmeervogels gelooft er weer in. Zo zijn er mogelijkheden voor Anwar Akroih en Mouad Tissoudali maar zij gaan dan helaas voor het eigen succes net als in het duel tegen AFC'34 daar waar met wat meer gevoel er zeker meer uit te halen zou zijn geweest. In de 84ste minuut heeft Mouad Tissoudalie het geluk dat zijn lob over de doelman in het doel verdwijnt en hij de stand op 3-3 brengt. Dit wordt dan ook tevens de uitslag. Florian Wolf: 'Het is toch niet te geloven dat wij nog tevreden moeten zijn met deze 3-3. Daar waar wij zoveel mogelijkheden hebben gehad om deze wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen.'