• Bilal el Achkar van Legmeervogels passeert verdedigers van Zeeburgia.

    Robert Joore

Legmeervogels houdt aansluiting bij top eerste klasse

UITHOORN Legmeervogels heeft zondag het thuisduel tegen Zeeburgia met 3-1 gewonnen. Door deze overwinning blijft Legmeervogels meedoen in de strijd om de prijzen in de 1ste klasse.

Het was voor trainer Michel Nok geen gemakkelijke week in aanloop naar het duel tegen Zeeburgia. Na een botsing op de dinsdag voor de wedstrijd tussen doelverdediger Michel Dijkstra en aanvaller Yasin Poyraz beiden richting ziekenhuis. Ze mochten beiden zondag niet spelen. Op de wedstrijddag zelf meldde Jordi van Gelderen zich ziek af en bij de warming up raakte Dennis Bakker ook nog eens geblesseerd. De plaats onder de lat werd in het duel tegen Zeeburgia ingenomen door de 18-jarige Lev Persoon. Bilal el Achkar startte bij de afwezigheid van Yasin Poyraz ook in de basis.

In de 25ste minuut kon ook Dennis Bakker niet verder en kwam de 20-jarige Jasper Burgers in het veld. Op dat moment was de stand 1-1. In de 10de minuut was Legmeervogels op voorsprong gekomen door een fraaie treffer van Janyro Purperthart. Een voorzet van Tim Correia werd door Purperhart fraai tegendraads ingekopt en de doelman van Zeeburgia was dan ook kansloos. Vijf minuten later zou het zo maar 2-0 kunnen worden, maar een fraaie combinatie tussen Tim Correia en Bilal el Achkar kan door de mee gelopen Yorick van der Deijl niet in het doel gewerkt worden. In deze fase van de strijd is Legmeervogels mede door het sterke optreden van middenvelder Ginuwyne Olf heer en meester. Maar in de 30ste minuut kwam Zeeburgia eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte. Bij een duel op de doellijn was de bal in de ogen van scheidsrechter Van Dokkum de lijn gepasseerd en daarmee werd het 1-1. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft is het overwicht van Legmeervogels nog groter dan in het eerste bedrijf. In de 67ste minuut gaat Tim Correia een combinatie aan met Bilal el Achkar en deze zet hem vrij voor het doel. Deze keer is er geen houden aan voor de doelman en brengt Correia Legmeervogels op een 2-1 voor sprong.

Direct na de aftrap veroverde Legmeegmeer wederom de bal en een voorzet van Yorick van der Deijl werd door Tim Correia gelijk op de slof genomen. Jeremy Vrede van Zeeburgia was volkomen kansloos en de stand werd zo in 2 minuten omgebouwd van 1-1 naar een 3-1 voorsprong voor Legmeervogels.

Daarna bleef Legmeervogels aandringen om de voorsprong uit te breiden. Zo stond Nick Verschut (in de ploeg gekomen voor Tim Correia) in de 81ste minuut oog in oog met de doelman van Zeeburgia. Deze wist met een uitgestoken been de 4-1 te voorkomen. In de resteerde tijd waren er nog kansen voor Legmeervogels om de score te verhogen maar deze werden niet benut. Ook in de tweede helft leverde het optreden van Ginuwyne Olf op het middenveld een belangrijke bijdrage voor deze verdiende overwinning van Legmeervogels.

Voor volgende week staat het inhaalduel in en tegen Hoofddorp op het programma. Ook Legmeervogels 2 speelt volgende week in en tegen Hoofddorp. Dat duel begint om 11.00 uur.