• Selectie 2018/2019 van Legmeervogels.

    Legmeervogels

Legmeervogels kansloos in bekercompetitie

UITHOORN Voor Legmeervogels zit de bekercompetitie seizoen 2018-2019 er na twee wedstrijden feitelijk al weer op. Was er vorige week het thuisverlies tegen tweedeklasser TAVV (0-1 in de 90ste minuut). Dit weekend ging de uitwedstrijd tegen tweedeklasser Altior met 1-0 verloren. Het beslissende doelpunt viel opnieuw in de 90ste minuut. In het komende laatste bekerduel in Mijdrecht tegen Argon zaterdag 1 is mogelijk alleen nog wat eer te behalen.

Net als in het eerste bekerduel tegen TAVV trof Legmeervogels in de tweede bekerwedstrijd in Altior een tegenstander die zich massaal terugtrok op eigen helft en een muur van verdedigers positioneerde rondom het eigen 16-meter gebied. Daarmee heeft Legmeervogels het traditioneel erg moeilijk. In de eerste 45 minuten had Legmeervogels voor bijna 80 procent balbezit. Het lukt de ploeg echter maar niet om de doelman van Altior Jeroen Sassen te passeren. Aan de andere kant had de doelman van Legmeervogels Halil Suzulmus weinig of niets te doen. De ruststand was dan ook 0-0.

De tweede helft was gelijk aan de eerste helft. Altior in de verdediging en Legmeervogels veelvuldig in balbezit. Maar de bal gaat maar niet over de doellijn. Mogelijk was het tempo wel te laag om de verdediging van Altior uit te spelen. Bovendien werd er veel gelopen met de bal, terwijl misschien wel de combinatie moet worden gezocht. Met het uitblijven van treffers was het ook net of de moed in de voetbalschoenen zakte van de spelers van Legmeervogels. Met het uitblijven van treffers van Legmeervogels bleef Altior hopen op een goed resultaat. Die hoop kwam uit in de 90ste minuut toen Ed van der Weijden het wel lukte om te scoren. Legmeervogels keek tegen een 1-0 achterstand aan en dat werd ook de eindstand. Daardoor is Legeervogels met nog een wedstrijd te spelen al uitgeschakeld in deze bekercompetitie, want alleen de eerste twee gaan door. Wat nog rest is het bekerduel om de eerst aanstaande zaterdag om 14.30 uur in Mijdrecht tegen Argon.

De uitslag in het andere bekerduel TAVV- Argon was 0-4. Dit levert de volgende stand op 1.Argon za. 2-4 2. Altior 2-4 3.TAVV 2-3 en 4e zijn Legmeervogels met 2-0.

LEGMEERVOGELS 2 Legmeervogels zondag 2 ging op bezoek in Harmelen bij SCH'44 en was wederom de bovenliggende partij. Maar net als bij het eerste bekerduel wil het niet lukken om het veldoverwicht in treffers uit te drukken. En ook hier lukt het de tegenpartij wel om te score en keert Legmeervogels met een onverdiende nederlaag terug naar Uithoorn. Het andere duel in deze poule Hoofddorp tegen KDO is gestaakt wegen een beenbreuk van een speler van Hoofddorp. De stand in deze poule, waarvan alleen de nummer 1 doorgaat 1. SCH'44 2-6, 2 Legmeervogels 2-3. 3 KDO 1-1. 4. Hoofddorp 1-0.

Legmeervogels 2 speelt in deze poule nog een duel en wel aanstaande zondag uit om 12.00 uur tegen KDO 2.