• Legmeervogels

Legmeervogels legt het af tegen titelkandidaat JOS/W'meer

UITHOORN Legmeervogels is er niet in geslaagd titelkandidaat JOS/Watergraafsmeer met puntverlies terug te sturen naar Amsterdam. De Uithoornaars werden op eigen veld op een 1-3 nederlaag getrakteerd door de nummer twee van de ranglijst. 

In de eerste 45 minuten kon Legmeervogels nog redelijk tegenstand bieden aan JOS/Watergraafsmeer. Ondanks het redelijke verweer van de thuisploeg waren de bezoekers uit Amsterdam het vaakst aan de bal, maar door het lage tempo wist de verdediging van Legmeervogels de aanvallers van JOS/Watergraafsmeer toch ver van het doel te houden.

COUNTERS Legmeervogels moest het vooral hebben van de counters. In de 9de minuut was een dergelijk uitbraak bijna succesvol, maar de inzet van Yorick van der Deijl werd door een verdediger van de bezoekers van de doellijn gehaald. In de 35ste minuut waren het vervolgens toch de gasten die op een 0-1 voorsprong kwamen. Nog voor rust was het echter al weer gelijk. Een corner van Yasin Poyraz kwam terecht bij de mee opgekomen Mitchell Verschut en deze wist vervolgens de 1-1 te maken.

Na rust was het alsnog JOS/Watergraafsmeer dat dicteerde. De bezoekers kwamen vrijwel direct na de aftrap op 1-2 nadat Mitchell Verschut ongelukkig de bal tegen zijn hand kreeg in het strafschopgebied. Deze snelle achterstond wist Legmeervogels gedurende de rest van de wedstrijd niet meer te boven te komen. In de 84ste minuut besliste JOS/Watergraafsmeer de wedstrijd: 1-3.

Legmeervogels staat momenteel achtste met 34 punten uit 24 wedstrijden. Komende zondag gaat het team op bezoek bij nummer vijf Zaanlandia.