Legmeervogels mist op haar na eerste periodetitel

UITHOORN Legmeervogels heeft zondag op een haar na naast de eerste periodetitel gegrepen in de Eerste Klasse. De Uithoornaars staan na een fraaie 1-3 overwinning tegen EDO samen met JOS/Watergraafsmeer bovenaan, maar het doelsaldo van JOS is iets gunstiger, waarmee de periodetitel aan Legmeervogels ontglipt.

Vier clubs streden zondag in de achtste competitiewedstrijd in de Eerste Klasse om de eerste periodetitel: koploper Fortuna Wormerveer, DEM, Legmeervogels en JOS/Watergraafsmeer. Daarbij had koploper Fortuna Wormerveer één punt voorsprong op de andere drie.

Legmeervogels doet het in Haarlem tegen het altijd lastige EDO heel goed. Het duel begint wat moeizaam voor de gasten. In de 6e minuut belandt een mislukte voorzet van EDO-speler Kasper Drinkgrave zomaar in het doel van Legmeervogelsdoelman Mitchel Dijkstra en komt EDO met 1-0 voor. Legmeervogels schrikt, maar drukt daarna EDO toch langzaam maar zeker in de verdediging. In de 25ste minuut wordt een corner genomen door Yasin Poyraz fraai door Mitchell Verschut tegen de paal gekopt. De bal belandt vervolgens naast het doel. Toch komt Legmeervogels nog kort voor het rustsignaal van scheidsrechter Straver gelijk. Ditmaal lukt het Mitchell Verschut wél een corner van Tim Correia fraai in te koppen, 1-1.

VIER CORNERS Legmeervogels begint sterk aan de tweede helft. Binnen enkele minuten neemt het vier corners, die wel tot kansjes leiden maar niet tot treffers. In de 52ste minuut is het wél raak. De zoveelste corner, genomen door Yasin Poyraz, wordt wederom fraai ingekopt door Mitchell Verschut: 1-2.

Vervolgens krijgen Uithoornse aanvallers diverse kansen om de voorsprong te vergroten en aan het doelsaldo te werken. Maar EDO-doelman Yorin Albers werkt niet mee. Na diverse reddingen, wordt het in de 75ste minuut alsnog 1-3, dankzij Tim Correia op aangeven van Dennis Bakker.

Ook in het laatste kwartier krijgt Legmeervogels volop kansen. Maar oog in oog met de doelman van EDO slaagt Legmeervogels er niet in om te scoren. Intussen geeft de verdediging van Legmeervogels, bestaand uit Kenneth van der Nolk van Gogh, Noud Schartman, Mitchell Verschut en Faouzi Ben Yerrou, EDO geen kans meer om ook maar in de buurt te komen van het doel van Legmeervogels. Het blijft 1-3.

NIET GENOEG Hoe mooi deze overwinning ook is, het blijkt niet genoeg voor de periodetitel. Koploper Fortuna Wormerveer speelt in Amsterdam verrassend gelijk tegen Zeeburgia en DEM krijgt in Beverwijk een pak slaag van JOS/Watergraafsmeer: 1-5. Daarmee komen JOS en Legmeervogels samen bovenaan met 19 punten. JOS wordt op basis van doelsaldo periodekampioen, met een doelsaldo van +11. Het saldo van Legmeervogels is +9.

Aanstaande zondag periodekampioen annex medekoploper JOS/Watergraafsmeer naar Uithoorn. Gaat Legmeervogels laten zien dat de eerste periodetitel eigenlijk naar Uithoorn had moeten gaan? De wedstrijd begint om 14.00 uur.