Legmeervogels onderuit in Velsen

UITHOORN Legmeervogels heeft zondag het uitduel tegen Velsen met 2-1 verloren. Door deze nederlaag zakt Legmeervogels een plaatsje in de competitiestand en staat nu op een 4e stek in de 1ste klasse A.

Het verlies van Legmeervogels in en tegen Velsen kan geheel op eigen conto worden bijgeschreven. Zeker in de eerste 45 minuten van dit duel gaf Legmeervogels op vele fronten even niet thuis. Na 1 minuut en 22 seconden kijkt Legmeervogels al tegen een 1-0 achterstand aan. Jesse van de Meer werd in het 16-metergebied onderuit gelopen en scheidsrechter Van Kampen wees gedecideerd naar de strafschopstip. Tim Groenewoud van Velsen wist deze strafschop feilloos te benutten en liet doelman Mitchel Dijkstra kansloos.

Na ruim een half uur spelen kwam de 2-0 op het scorebord. Een voorzet van Remco van Dam van Velsen bereikte Tim Groenewoud en deze wist Mitchel Dijkstra met een bal die via de paal in het doel verdween, te verrassen. Ondanks deze achterstand bleef het bij Legmeervogels een matte vertoning. Bij rust stond het dan ook nog 2-0.

Trainer Michel Nok was duidelijk niet tevreden met het vertoonde spel en maakte dit in de rust aan de spelers duidelijk. Zijn woorden kwamen aan bij de spelers. Velsen werd vastgezet op eigen helft en Legmeervogels maakte de dienst uit. In het 51ste minnut was er een kans voor Legmeervogels om de zo gewenst aansluitingstreffer te maken. Maar de inzet van Ginywyne Olf kan de doelman van Velsen uiteindelijk eenvoudig pareren. Enkele minuten later is er een fraaie omhaal van Mitchell Verschut. Deze gaat voor Legmeervogels dan net aan de verkeerde kant van het doel over de achterlijn.

Legmeervogels liet zien dat het wel degelijk kan spelen met inzet en vechtlust. De zo gewenste aansluitingstreffer komt echter pas in de 88ste minuut. Dennis Bakker weet van dicht de doelman van Velsen Sander van de Lugt te passeren. Daarna was de tijd echter tekort om nog langszij te kunnen komen en nog minimaal een punt aan dit duel over te houden. Velsen stapt uiteindelijk na ruim 90 met een 2-1 overwinning van het veld.

Aanstaande zondag speelt Legmeervogels thuis tegen het altijd lastige Zeeburgia. Dit duel op sportpark Randhoorn Legmeervogels tegen Zeeburgia begint om 14.00 uur