Legmeervogels onnodig onderuit tegen Zeeburgia

UITHOORN Legmeervogels speelde zondag uit tegen Zeeburgia. De Uithoornaars kregen daar volop kansen, maar keerden uiteindelijk toch met een 3-1 nederlaag huiswaarts. Na twee keer winst, leed Legmeervogels het eerste puntenverlies in de Eerste Klasse A.

Voorafgaand aan het duel drukt Legmeervogels-trainer Michel Nok de spelers op het hart goed en geconcentreerd te beginnen. 'Doe je dit niet dan staat je een zware middag te wachten,' verklaart hij. De spelers nemen dit advies goed ter harte en zitten er meteen bovenop. Ze gunnnen de spelers van Zeeburgia weinig ruimte.

Legmeervogels is vooral gevaarlijk via de vleugelspelers Geoffrey Verweij en Yasin Poyraz. Langs deze weg ontstaan er voor de Uithoornaars vele mogelijkheden om de score te openen. Legmeervogels gaat echter slordig om met de vele kansen.

RAAK In de 28ste minuut is het eindelijk raak. Een corner, genomen door Tim Correia, wordt op een fraaie wijze door Kenneth van der Nolk van Gogh tegen het nylon gekopt, waarmee Legmeervogels op een verdiende 0-1 voorsprong komt. Na deze treffer blijven de Uithoornaars jagen meer treffers. De mogelijkheden zijn er zeker. Maar de afwerking blijft te wensen overlaten. De 0-1 voorsprong bij het ingaan van de rust is maar een magere afspiegeling van het overwicht dat Legmeervogels in de eerste 45 minuten heeft.

UIT HET NIETS Legmeervogels begint ook de tweede helft goed en gaar door waar het in de eerste helft mee is geëindigd: goed voetbal met opnieuw mogelijkheden om de score uit te breiden. Maar het is Zeeburgia dat ineens, uit het niets op gelijke hoogte komt. Een voorzet van achteruit valt precies tussen de verdediging van Legmeervogels en doelman Michel Dijkstra. Die is net even te laat uit zijn doel en het is Fethullah Olgun die de bal in het doel werkt: 1-1.

De Uithoornse spelers zijn door deze onverwachte tegentreffer niet uit het veld geslagen en gaan op jacht naar een nieuwe voorsprong. Ook nu zijn er weer talrijke kansen, maar Yasin Poyraz, Yorick van der Deijl en Janyro Purperhert slagen er nite in de bal het doel in te werken. Puperhert wacht steeds te lang met uithalen om doeltreffende te zijn.

MEER SUCCES Zeeburgia heeft met zijn schaarse uitvallen aan de andere kant van het veld meer succes. Gilermo Pengel brengt Zeeburgia op een 2-1 voorsprong . Die voorsprong is tegen de verhouding is maar staat er wel. Legmeervogels gaat op jacht naar de 2-2. Yorick van der Deijl komt er het dichtst bij, maar hij ziet zijn inzet eindigen op de lat boven doelman Jeremy Vrede. Uit de counter die hierop volgt scoort Gilermo Pengel zijn tweede en Zeeburgia's derde treffer.

3-1 wordt ook de eindstand. Zo behaalt Zeeburgia de eerste winst in deze competitie en lijdt Legmeervogels de eerste nederlaag in de vorm van een volstrekt onnodig verlies.

Komende zondag speelt Legmeervogels thuis tegen RKVV Velsen, aanvang 14.00 uur.