• Leegmeervogels-spler Tim Correia in actie tijdens een eerdere wedstrijd.

    Archief BDU/Robert Joore

Legmeervogels pakt nuttige overwinning

UITHOORN Legmeervogels heeft vriend en vijand zondag verrast door in Amsterdam met 1-2 te winnen van JOS/Watergraafsmeer. De thuisploeg was al na 45 seconden op 1-0 voorsprong gekomen. In de tweede helft maakte Legmeervogekls-speler Yorick van der Deijl 1-1 en in blessuretijd wist Tim Correia de winnende treffer binnen te schieten.

Legmeervogels begon traditioneel aan de wedstrijd. Gelijk na de aftrap moest de verdediging ingrijpen ten koste van een corner. Een snelle en kort genomen corner zorgde voor verwarring in de verdediging. De bal kwam voor de voeten van Raymond Fafiani en die wist met een beetje geluk de 1-0 op het scorebord te brengen. Legmeervogels, inmiddels gewend aan een vroege achterstand, pakte de draad weer snel op. Zo waren er al snel na de 1-0 kansen voor Legmeervogels. Er ontpopte zich een leuk duel dat op en neer golfde en er ontstonden veel kansen voor beide partijen. Het was vooral Daley Venghaus die als linkerverdediger vaak veel ruimte kreeg, alleen waren zijn voorzetten niet altijd op maat. Na 45 minuten stond nog steeds de stand 1-0 op het scorebord.

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Legmeervogels erin slaagde om op gelijke hoogte te komen. Een inzet van Dennis Bakker kon door Halil Süzülmüs nog worden gekeerd maar op de inzet van Yorick van der Deijl had hij geen verweer. Het werd 1-1. Een paar minuten later had Legmeervogels al het geluk van de wereld. Een voorzet van Lionel Frederik kwam terecht bij de vrijstaande Daley Venghaus. Zijn inzet verdween gelukkig hoog over het doel van Patrick Brouwer. Maar ook Legmeervogels kreeg in de loop van de twee helft kansen. Zo zag Damien de Vegt tot zijn ontsteltenis dat zijn schot via de binnenkant van de paal achter de doelman van JOS langs weer het veld in rolde. Dit had de 1-2 moeten zijn. Aan de andere kant was het Renaldo Jongebloet die zijn inzet via de onderkant van de lat weer in het veld zag springen en via Dennis Bakker van Legmeervogels over de zijlijn zag verdwijnen.

In de 90ste minuut is het dan toch raak. Janyaro Purperhart passeerde Daley Venghaus en schoof de bal in de voeten van Tim Correia die met een hard schot Legmeervogels op 1-2 voorsprong bracht. Een hoofdrol was er in deze fase voor doelman Patrick Brouwer die met een aantal fraaie reddingen JOS/W van de gelijkmaker wist af te houden. Hierbij ook gesteund door de verdedigers van Legmeervogels die zich telkens als het nodig was, met ware doodsverachting voor de bal werpen. Op deze manier lukte het niet om de gelijkmaker te scoren en stapte Legmeervogels als winnaar van het veld.

Door deze overwinning blijft Legmeervogels meedoen voor een plaats in de nacompetitie.