• ROBERT JOORE

Legmeervogels rukt op naar 2de plaats in 1ste klasse

UITHOORN Legmeervogels is na een 2-1 thuisoverwinning zondag tegen FC Uitgeest opgerukt naar de 2e plaats in de 1ste klasse A. Deze 2e plaats wordt gedeeld met JOS/watergraafsmeer en het Beverwijkse DEM. Deze drie elftallen hebben 26 punten, slechts een achterstand van 2 punten op koploper Fortuna Wormerveer dat 28 punten heeft.

Het duel begon zondag goed voor Legmeervogels. Binnen enkele minuten was er een grote kans voor Tim Correia om zijn ploeg op voorsprong te brengen maar zijn doelpoging belandde naast het doel. Net als vorige week in het duel tegen Fortuna Wormerveer, was de eerste de beste tegenaanval van FC Uitgeest wel raak. Een diepe bal van achteruit bereikt spits Mike Adrichem en hij kwam oog in oog met de doelman van Legmeervogels Mitchel Dijkstra. Adrichem weet deze kans te benutten en de Legmeervogels lopen weer eens achter de feiten aan.

Maar ook nu pakte de Uithoornse ploeg de draad weer op en drukte FC Uitgeest ver terug in de verdediging. In de 21ste minuut was Tim correia tot op enkel meters van de doelman van de FC Uitgeest Sven Koning genaderd toen deze Tim Correia torpedeerde. Scheidsrechter Staveren kende de Uithoornse ploeg een strafschop toe, maar deze werd fraai benut door Dennis Bakker. Daardoor komt Legmeervogels op gelijke hoogte met de FC Uitgeest 1-1.

Tien minuten later ging de bal weer op de stip, nadat Mitchell Verschut in het 16-meter gebied van de FC Uitgeest door een verdediger met twee handen van de bal werd afgehouden bij een vrije trap van Legmeervogels. Ook nu wist Dennis Bakker deze strafschop te verzilveren. De snel opgelopen achterstand van Legmeervogels werd zo binnen 20 minuten omgebouwd naar een 2-1 voorsprong. Daarna kreeg Legmeervogels nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong te vergroten maar deze werden niet benut. Bij het ingaan van de rust stond nog steeds de 2-1 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord.

De tweede helft begon met een offensief van de gasten, maar de verdediging van Legmeervogels kon de aanvallen makkelijk pareren. En toen er wel op het doel wordt geschoten, wist Mitchel Dijkstra die met enkele goede reddingen FC Uitgeest van scoren af te houden. In de 55ste minuut was Jelle hopman dicht bij de gelijkmaker, maar hij had niet gerekend op Mitchel Dijkstar die zijn inzet tot corner wist te verwerken. Deze corner van FC Uitgeest was vervolgens een gemakkelijke prooi voor Dijkstra.

Aan de ander kant waren er kansen en kansjes voor Yasin Poyraz, Yorick v.d.Deijl en Tim Correia maar ook zij wisten Legmeervogels niet in veilige haven te schieten. Er bleef bij FC Uitgeest de hoop om minimaal een punt aan dit duel over te houden. Maar alle aanvallen bij de FC Uitgeest gingen door het overvolle midden en daar stonden aan de zijde van Legmeervogels juist de sterke koppers, Jordi van Gelderen, Mitchell Verschut, daarbij gesteund door Kenneth van der Nolk van Gogh aan de linkerkant en Faouzi Ben Yerro aan de rechterzijde. Het middenveld van Legmeervogels moest in deze fase van de strijd veel werk verrichten om de aanval van de FC Uitgeest ver van het doel te houden. Na ruim 94 minuten maakte scheidsrechter Staveren een eind aan dit duel en kon Legmeervogels als terechte overwinnaar van het veld stappen.