• ROBERT JOORE

Legmeervogels staat tweede

Al na 30 seconden verwerkt thuisclub-doelman Michel Dijkstra een eerste kansrijk schot tot corner. De Uithoornaars laten zich echter niet van de wijs brengen en even later is Yorick van der Deijl dichtbij een treffer. Maar zijn inzet wordt gepareerd door AGB-doelman Mitchel Vincken.

Voor de ruim 250 toeschouwers ontrolt zich een spannende wedstrijd, die snelheid houdt omdat de uitstekende scheidsrechter Tjong A Hung niet fluit voor elk wissewasje. Bij AGB is in de eerste helft de gevaarlijkste man Kevin Coenraad, die vanuit allerlei hoeken op doel schiet, wat veel werk is voor Mitchel Dijkstra. De schoten leiden echter niet tot een treffer.

ACHTERLIJN Na een kwartier passt Kenneth van der Nolk van Gogh over de volle breedte van het veld naar de mee opgekomen Faouzi Ben Yerrou, maar diens voorzet vanaf de achterlijn verdwijnt achter het AGB-doel. Dezelfde Faouzi Ben Yerrou wordt na ruim 20 minuten uitgespeeld, maar een fraaie redding van Dijkstra verandert de inzet van AGB-speler Sergio Comvalius in een corner. enkele minuten later dwingt Comvalius Dijkstra opnieuw tot een redding. Via diens handen komt de bal tegen de lat. De verdediging pakt de terugspringende bal op waarna een counter van Legmeervogels bijna leidt tot een treffer aan de andere kant. De inzet van Tim Correia belandt echter op de paal. Een tweede inzet van Yasin Poyraz wordt gepakt door de doelman van AGB. De mooiste kans voor Legmeervogels is voor Yorick van der Deijl, maar oog in oog met de doelman van AGB lukt het hem niet te scoren. Zo staat het bij rust nog altijd 0-0.

FELLERHet begin van de tweede helft is voor AGB. In de 50ste minuut schrikt Legmeervogels als Omar El Aamrani doelman Mitchel Dijkstra passeert. Er stonden echter spelers van AGB buitenspel, zodat het 0-0 blijft. Het afgekeurde doelpunt schudt Legmeervogels wel wakker. In de 57ste minuut onderschept Yorick van der Deijl een aanval van AGB. Hij schuift de bal voor de voeten van Damien de Vegt, die met een schot van zeker 25 meter afstand de bal onhoudbaar inschiet: 1-0. Al snel is het weer gelijk. Een fraai schot van Sergio Comvalius verdwijnt via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal in het doel.

Beide ploegen nemen geen genoegen met remise en gaan vol voor de winst. Legmeervogels speelt zeer gedisciplineerd, waardoor er voor AGB geen doorkomen aan is. Al snel na de 1-1 komt Legmeervogels weer op voorsprong. Yorich van de Deijl werkt zich door de verdediging van AGB, waarna hij 2-1 maakt.

AGB gaat in het laatste kwartier vol in de aanval. Maar het middenveld van Legmeervogels, met als uitblinker Dennis Bakker, loopt alle gaten goed dicht. Ook de verdediging geeft geen scoringskansen meer weg.

Na ruim 95 minuten stapt Legmeervogels als verdiende winnaar van het veld. Trainer Michel Nok roemt na afloop de discipline die zijn team hele wedstrijd heeft laten zien. Komende zondag is Legmeervogels vrij. Zondag 19 november speelt Legmeervogels uit tegen EDO.