• ROBERT JOORE

Legmeervogels verdient meer dan 1-1

UITHOORN Na afloop van het duel in de 1ste klasse A tussen Legmeervogels en JOS/Watergraafsmeer waren de meeste van de vele aanwezige toeschouwers het er wel over eens: de eerste 20, 25 minuten waren voor de gasten maar de overige tijd was Legmeervogels het elftal dat het meest recht had op de overwinning en dus de drie punten.

Toch kijkt Legmeervogels al in de zesde minuut tegen een 0-1 achterstand aan. Faouzi Ben Yerrou hapte iets te snel toe waardoor de aanvaller van JOS/W door kan lopen naar de achterlijn. Diens voorzet wordt dan door Reggie Schaap tot een doelpunt verwerkt en daarmee komen de gasten al vroeg op voorsprong. Maar Legmeervogels raakt ondanks deze tegenvaller niet in paniek. Legmeervogels blijft rustig de bal rondspelen en komt met dit spelletje steeds dichter in bij het doel van JOS/W. Het creëert dan niet meteen grote kansen, maar stelt zo nu en dan wel de doelman van JOS/W, Teddy Janssen, op de proef.

FORCEREN Via een aantal vrije trappen net buiten het 16-metergebied probeert Legmeervogels de gelijkmaker te forceren. Maar het vizier van de vrije trappen specialist Dennis Bakker is nog niet juist afgesteld. Aan de andere kant is er een grote kans voor JOS/W speler Omar Limon een grote kans om de gasten op een 0-2 voorsprong te brengen. Gelukkig voor Legmeervogels is ook zijn vizier niet juist afgesteld. Voor de rust wordt er dan ook niet gescoord en gaat JOS/W rusten met een magere 0-1 voorsprong.

INGRIJPEN Legmeervogels begint goed aan de tweede helft. De verdediging van JOS/W krijgt het moeilijk en moet nu en dan stevig ingrijpen. De aan Legmeervogels toegekende vrije trappen leveren echter nog steeds niet de zo gewenste en verdiende gelijkmaker op.

Maar na 15 minuten spelen in de tweede helft valt de gelijkmaker uiteindelijk toch. Het is Damien de Vegt die op onreglementaire manier in het 16-metergied wordt gestuit. Scheidsrechter Koene wijst gedecideerd naar de stip. Het is dan Dennis Bakker die de toegekende strafschop feilloos benut en de stand op 1-1 brengt.

MEER Na deze verdiende gelijkmaker wil Legmeervogels meer en dit zit er gezien het goede spel van de Uithoornaars ook zeker in. In deze fase is de mooiste kans voor Yorick van der Deijl. Na een fraaie pas van Tim Correia komt hij oog in oog met de doelman van JOS/W. Deze weet echterhet gevaar te pareren en zo blijft het 1-1.

Tien minuten voor het eindsignaal staan de gasten met tien man in het veld, nadat Rob Bussman voor een slaande beweging een directe rode kaart ontving. In het restant van het zeer aantrekkelijke duel. Doet JOS/W er van alles aan om het spel te vertragen, bang dat het alsnog met een nederlaag van het veld zou stappen. Het lukt Legmeervogels uiteindelijk niet veldoverwicht in een winnende treffer om te zetten. Daarmee wordt 1-1 de eindstand.

De uitkomst is dat Legmeervogels en JOS-Watergraafsmeer de ranglijst in de !ste Klasse A blijven aanvoeren. . Legmeervogels gaat komende zondag op bezoek bij DEM in Beverwijk. De wedstrijd daar begint om 14.00 uur.