• Robert Joore

Legmeervogels verslaat EDO pas in slotfase

UITHOORN Het ´paasvuur´ werd zaterdagavond pas laat ontstoken bij Legmeervogels in het thuisduel tegen laagvlieger EDO. Pas in de laatste vijf minuten voor het eindsignaal wist het team de opgelopen achterstand van 1-2 om te zetten in een 3-2 overwinning.

De eerste 20 minuten van het duel waren nog voor Legmeervogels die de wedstrijd snel wilde beslissen. Maar EDO wist een van de aanvallen te onderbreken. Met een lange bal naar voren werdWassim Boukachar bereikt die een tweetal verdedigers makkelijk opzij zette en daarna de bal onder de doelman van Legmeervogels Michel Dijkstra in het doel schoof, 0-1. Na deze treffer van EDO raakte Legmeervogels toch enigszins van slag en het team slaagde er niet in om voor de rust nog naast EDO te komen.

In de 5de minuut van de tweede helft bracht Janyro Purperhart de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte, 1-1. Maar 5 minuten later kwam EDO toch weer op voorsprong door een fraaie kopbal van Piros Lomis, 1-2. Legmeervogels kwam maar moeilijk in zijn spel. Tien minuten voor het einde was Nick Verschut dicht bij de 2-2, maar zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Even later was Geoffrey Verweij dicht bij de 2-2 maar zijn inzet werd gekeerd door de paal. Door deze mogelijkheden kreeg Legmeervogels wel het gevoel dat er toch op zijn minst een gelijkspel te behalen viel.

In het 85ste minuut was het de mee opgekomen Faouzi Ben Yerrou die op aangeven van Tim Correia toch 2-2 wist te scoren. Daarna ontstond het gevoel bij Legmeervogels dat er misschien nog wel meer in zat, terwijl EDO toch wat aangeslagen was na de gelijkmaker. In de 89ste minuut maakte Mitchell Verschut toch nog 3-2. Door deze zege blijft Legmeervogels meespelen om de prijzen in de 1ste klasse A.

De ploeg moet nog zes competitiewedstrijden spelen. Zondag gaat Legmeervogels op bezoek bij het lastig te bespelen LSVV in Zuid-Scharwoude. Daarna staan wedstrijden tegen teams uit de huidige top 3 op de rol. Zondag 15 april komt koploper Fortuna Wormerveer naar Uithoorn. Op zondag 22 april speelt Legmeervogels thuis tegen mogelijke titelkandidaat DEM. Op 13 mei staat het uitduel tegen titelkandidaat nummer 3, JOS/Watergraafsmeer op het programma.