• Pixabay

Legmeervogels weet weer te scoren

UITHOORN Na vier officiële wedstrijden, drie bekerduels en een competitiewedstrijd, is Legmeervogels er eindelijk in geslaagd om de hatelijke nul weg te werken. In het duel, in Alkmaar, tegen AFC'34 heeft Legmeervogels eindelijk weer weten te scoren, twee maal, en weet gelijktijdig de eerste drie punten van dit seizoen binnen te halen. AFC'34 – Legmeervogels is geëindigd in een 1-2 overwinning voor Legmeervogels.

Een 10-tal minuten voor de aanvang van dit duel moet Florian Wolf de trainer van Legmeervogels een wijziging in zijn opstelling aanbrengen. Tijdens de warming up verstapt Kenneth van der Nolk van Gogh zich dusdanig dat hij niet aan dit duel kan beginnen en moet worden vervangen. Zijn plaats in het elftal wordt ingenomen door Revellionio Slijters.

De eerste mogelijkheid in dit duel is er een voor AFC'34. Sebastiaan Ntim kan ver doordringen in de defensie van Legmeervogels maar ziet zijn inzet voor het doel langs gaan. Aan de andere kant is er een mogelijkheid voor Legmeervogels. Een voorzet van Yasin Poyraz kan nog wel worden ingekopt door Puck Postma, alleen ontbreek de kracht bij deze kopbal om de doelman van AFC'34 Mike Wesseling te passeren. Enkele minuten later is er weer een mogelijkheid voor Legmeervogels om de score te openen. Op aangeven van Yorick v.d. Deijl staat Puck Postma alleen voor de doelman van AFC'34 maar deze weet zijn inzet te keren en blijft de 0-0 op het scorebord staan. In de 25ste minuut is er een corner voor AFC'34. Uit deze corner torent Brain-Paul Tesselaar hoog boven iedereen uit en weet met een gerichte kopbal AFC'34 op een 1-0 voorsprong te koppen. Lang heeft AFC'34 niet kunnen genieten van deze voorsprong. Door goed door te gaan weet Yorick v.d. Deijl de bal te veroveren. Zijn voorzet op Puck Postma wordt dan doorgeschoven naar Yasin Poyraz die vervolgens de bal in het doel weet te schieten en is de stand weer gelijk 1-1. Een paar minuten later zou het zomaar 1-2 kunnen zijn geworden als Noud Schartman uit een corner rakelings naast het doel van AFC'34 kopt. Op slag van rust is er nog een grote mogelijkheid voor de thuisclub om op voorsprong te komen. Maar goed keepers werk van de Legmeervogels doelman Halil Suzulmus voorkomt dit.

De tweede helft begint met een furieus startende AFC'34. De thuisclub heeft dan veel balbezit maar de verdediging van Legmeervogels kan de vele aanvallen eigenlijk makkelijk pareren. Nadat de AFC'34 storm is gaan liggen ontstaan er mogelijkheden voor Legmeervogels. Mitchell Verschut is dicht bij de 1-2. Na een vrije trap genomen door Rodney Smorenberg kopt Verschut net naast. Toch komt Legmeervogels op voorsprong. Een schot van 25 meter van Yasin Poyraz is even te machtig voor de AFC'34 doelman Mike Wesselink en Legmeervogels leidt met 1-2. Een paar minuten later was er voor Jordan de Jong een kans om de wedstrijd te beslissen. Maar deze keer weet de doelman van AFC'34 de inzet te pareren. Met nog 15 minuten te spelen begint Othman Lechkar aan een actie die hem zelfs tot aan de achterlijn weet te brengen. Allen maakt hij dan de fout om te proberen te scoren uit een eigenlijk onmogelijke hoek. De mooiste mogelijkheid voor Legmeervogels om de wedstrijd op slot te gooien is voor Martijn Tjon-A-Njoek. Nadat hij zelf was neergelegd in het 16-metergebied en de scheidsrechter Legmeervogels een strafschop toekende wilde hij deze zelf nemen. Vanaf 11 meter lukte het Martijn Tjon-A-Noek niet om de doelman van AFC'34 te passeren. Met een fraaie redding weet Mike Wesselink deze strafschop te keren. Ondanks het missen van deze strafschop weet Legmeervogels dan toch nog de eerste overwinning uit het vuur te slepen en nestelt zich dan gelijk in het linkerrijtje.