• Selectie 2018/2019 van Legmeervogels.

    Legmeervogels

Legmeervogels zakt verder weg

UITHOORN Legmeervogels is er zondag in de eerste klasse van het zondagvoetbal niet in geslaagd om tegen titelkandidaat JOS/Watergraafsmeer een of drie punten mee terug te nemen naar Uithoorn. Bij de rust keek Legmeervogels tegen een 3-1 achterstand aan. In de tweede helft kwam de ploeg nog terug tot 3-2 maar verder liet JOS/Watergraafsmeer het niet komen. Door dit verlies is Legmeervogels afgezakt naar de een na laatste plaats in de eerste klasse.

Ook in dit duel creëerde Legmeervogels kansen maar ook deze keer lukte het niet om die te benutten. In de eerste minuut raakte Puck Postma van Legmeervogels de binnenkant van de paal. maar de bal sprong weer weer terug in het veld. Aan de andere kant moest de doelman van Legmeervogels Cle de Vos Mooij handelend optreden om een vroege treffer van Reggie Schaap van de thuisploeg te voorkomen.

In de 16ste minuut kwamen de gastheren toch op 1-0 voorsprong door een kopbal van Malcolm Esajas. Legmeervogels probeerde daarna de bakens te verzetten wat zo nu en dan ook aardig lukte. In de 25ste minuut viel de gelijkmaker. Een voorzet van Puck Postma kwam voor de voeten van Martijn Tjon-A-Njoek en hij wist de doelman van Zeeburgia Colby Harmon te passeren. Lang kon Legmeervogels niet genieten van de 1-1. Nadat Reggie Schaap aan een slalom begon die door 3, of 4 spelers van Legmeervogels niet kon worden gestopt, passeerde hij van dichtbij Cle de Vos Mooij en maakte 2-1 voor JOS/Watergraafsmeer. Nog voor de rust werd het nog 3-1 door een doelpunt van Frank Abbring.

In de tweede helft kwam Legmeervogels anders dan in eerder gespeeld duels niet heel goed uit de startblokken. Daarbij dient ook aangetekend te worden dat er ook wel wat meer kwaliteit rond loopt bij JOS/Watergraafsmeer dan bij Legmeervogels. JOS/Watergraafsmeer kon dan ook vrij eenvoudig overeind blijven in de tweede helft. Maar met nog 5 minuten te spelen verraste Yasin Poyraz met een schot van zeker 20 meter afstand de doelman van de gastheren en werd het toch nog even spannend 3-2. Verder liet JOS/Watergraafsmeer het niet komen en Legmeervogels moest met lege handen terug naar Uithoorn. Deze vierde nederlaag van dit seizoen bezorgt Legmeervogels een plaats in de onderste regionen.

Voor de winterstop heeft Legmeervogels nog drie duels op het programma staan. Zondag speelt de ploeg thuis tegen LSVV dat afgelopen zondag met 5-2 won van NVC. Een week later gaat Legmeervogels op bezoek bij NVC (8/12) en vlak voor de winterstop volt nog een thuiswedstrijd tegen DSOV (16/12). Drie wedstrijden waarin toch punten gepakt zullen moeten worden.