• De race van Jeugd cat 6, met UWTC lid Mike Derogee attent voor in de groep.

    UWTC

Meer dan honderd renners aan start Jeugdronde van Uithoorn

UITHOORN 113 deelnemers verschenen zondag aan de start op de baan van UWTC voor de 12e AH Jos van de Berg jeugdronde van Uithoorn.


In cat 1 deden 10 deelnemers mee en er ontstond een kopgroep van 3. De winst ging naar Pien Rozenburg uit Vijfhuizen. Dit was wel verrassend aangezien Pien even hiervoor had moeten lossen...Maar haar mede vluchtgenoten hielden de benen stil in aanloop naar de finish. Pien kwam er weer bij en won de sprint. De tweede plaats was voor Sten van Niekerk uit Purmerend. Op de derde plaats eindigde Max Baars uit Amsterdam. UWTC-renner Tom Derogee werd 10e


Cat 2 had het kleinste deelnemersveld met 7 renners. Hier waren 4 renners redelijk aan elkaar gewaagd en zij streden om de podiumplaatsen. De winst ging naar Pieter Westbroek uit Sint Pancras voor Hidde Schagen uit Haarlem en Lars van Assema uit Assendelft. Alleen UWTC renner Mike Knook greep naast een mooie beker, er waren namelijk in alle categorieën zes prijzen te verdelen.


Twaalf renners streden er bij cat 3 om de prijzen. Een kopgroep van 4 renners hadden een grote voorsprong verkregen op een achtervolgend groepje van 3 renners. De overige rennertjes werden op meerdere rondes achterstand gezet. De overwinning ging naar Pascal Cutler uit Amsterdam, op de tweede plaats Indy van Velzen uit Waddinxveen en derde Lars vd Berg uit Vleuten. UWTC lid Emilie Fransen eindigde op de 11e plaats.


Bij cat 4 waren 16 deelnemers van start gegaan. Onder aanvoering van de Amstel renners Tyler Eyk en Michiel Mouris werd er flink aan kop gesleurd. Een groep van zeven renners wisten bij elkaar te blijven de rest moest passen. Nederlands Kampioen Tyler Eyk uit Amsterdam wist clubgenoot Michiel Mouris uit Baambrugge te verslaan in de sprint. Op de derde plaats eindigde Dean Tol uit Volendam.


Met 24 deelnemers had cat 5 een mooi deelnemersveld. Hier ontstond een kopgroep van 8 renners. Jan van Schaik uit Amsterdam pakte de zege. Op de tweede plaats eindigde Joeri Schaper uit Bergen. Joeri had nog pech door een lekke band in de laatste fase van de wedstrijd. Hij kon nog net met een ronde vergoeding een ander wiel steken. En op de derde plaats eindigde Zoë van Velzen uit Waddinxveen.


Het grootste deelnemersveld was er bij cat 6. In het veld van 28 renners reden drie UWTC leden mee. Mike Derogee was veel voorin en op kop te vinden. Maar het tempo lag niet hoog genoeg om het peloton veel kleiner te krijgen of in stukken te laten breken. Er volgde dus een eindsprint van een bijna compleet deelnemersveld. Tobias Kool uit Purmerend was het rapst, gevolgd door Nederlands Kampioen Nienke Veenhoven uit Oostzaan en Jesse de Vries uit Hoofddorp. UWTC lid Mike Derogee viel met zijn 7e plaats net buiten de prijzen, maar reed vandaag een goede koers. Ook Rens Grömmel (18e) en Lars Hopman (20e) konden tevreden naar huis, het was hun gelukt om in het peloton te blijven.

De dag werd afgesloten met de 'grote' mannen van cat 7. Hier was WV Noord-Holland ruim vertegenwoordigd met sterke renners. En zij konden de wedstrijd hard maken. De top-3 bestond alleen uit WV N-H renners en Marijn Schapers uit Bergen was het sterkste vandaag. Op de tweede plaats Raphaël Mouton uit Warmenhuizen en derde Stef Koning uit Hensbroek.