• Eigen foto
  • Eigen foto

Cheque Lionsclub Uithoorn voor stichting 'Special in Golf'

UITHOORN Lionsclub Uithoorn hield vrijdag 6 september voor de vijfde keer haar jaarlijkse golfdag bij Golf- & Countryclub Liemeer in Nieuwveen.
"De golfdag laat zich kenmerken door twee doelen: alle deelnemers, die een bepaalde bijdrage betalen om mee te
doen, een mooie dag te bieden en bovendien een mooi bedrag over te houden, dat vervolgens wordt geschonken aan één of enkele doelen," zegt penningmeester Rob Meijerink van de Lionsclub. KWF kreeg een cheque van 10.000 euro. "Aan de stichting 'Special in Golf' geven we 2.500 euro. Hij vervolgt: "Enkele van onze leden spelen op zondagmorgen golf bij Liemeer en zien dan Cora les geven aan een groep spelers met een geestelijke beperking. Als wij dan zien dat de mensen die zij onder hoede heeft, zo vrolijk worden op de golfbaan; daar worden wij ook blij van!"

G-Golf Frans Burcksen, sinds 2 jaar penningmeester bij de stichting zegt: "Special in Golf is in 2016 opgericht door Cora van Rongen. Zij zag mogelijkheden om, vanuit haar beroep als verpleegkundige en haar kwaliteit als pro in de golfsport, mensen met een beperking ook te betrekken in de golfsport. Golfclub Liemeer is een van de golfclubs in Nederland, die G-Golf een vaste plek geven binnen de vereniging. Daarmee is bij de bouw van het clubhuis al
rekening gehouden: een lift is aanwezig, evenals een invalidentoilet.
Burcksen: "De stichting heeft een transportbus, vol met golfspullen, waarmee zij instellingen en revalidatiecentra langsrijdt om mensen met een beperking kennis te laten maken met golf. De focus is nu vooral gericht op het vinden van nieuwe deelnemers. In de bus staat ook een zogenaamde ParaGolfer, een elektrische rolstoel met een uniek sta-opsysteem, waardoor een golfer met een fysieke beperking gemakkelijk kan opstaan en op de green kan blijven staan.
Piet Scholma deed vrijdag met zijn zoon Valentijn (21) mee aan de golfdag van de Lionsclub. "Ja," zegt hij, "ik heb destijds een ééndaagse golfcursus gevolgd om mijn GVB -ik heb handicap 54 - te halen. Toen ben ik hier met Valentijn, die in Ipse de Bruggen woont, bij een open dag geweest, kennisgemaakt met Cora, en zijn we samen begonnen: op zondagmorgen, altijd leuk."
Loek Sassen