Cursus Yin Yoga bij VDO Sport

19-08-2019, 11:57 | Lezersnieuws | Pauline

Volgende week start bij VDO Sport de cursusYin Yoga. Yin Yoga is een yogastijl die gericht is op diepe ontspanning en mindfulness. Het verbetert de mobiliteit en de soepelheid van het bindweefsel. De yogahoudingen worden enkele minuten aangehouden waarbij je werkt met ontspannen spieren. Bij Yin Yoga richt je de energie naar binnen, naar het zijn in plaats van naar het doen. 

Yin Yoga is een moderne yogavorm die nog niet zo lang geleden is ontwikkeld. In deze drukke en gehaaste tijd, blijkt dat steeds meer mensen behoefte hebben aan diepe ontspanning. Yin Yoga kan daarbij helpen. Doordat de houdingen lang worden aangehouden met ontspannen spieren, kun je de aandacht naar binnen richten. Yin Yoga is niet prestatiegericht. De houdingen zijn zo ontwikkeld dat iedereen binnen zijn eigen grenzen kan werken. 

De lessen duren een uur en worden afgesloten met een kleine meditatie of mindfulnessoefening.

De cursus gaat van start op maandag 26 augustus. Instromen op een later tijdstip is bij deze lessen altijd mogelijk. De lessen worden gegeven van 19.30 tot 20.30 uur in de gymnastiekzaal van de Bovenboog aan de Prinses Christinalaan 82. Aanmelden voor een gratis proefles kan via info@vdosport.nl. Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.vdosport.nl.