• Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore
  • Robert Joore

Spectaculaire 3 Nations Cup BMX bij UWTC groot succes

UITHOORN De internationale BMX wedstrijd de UCI 3 Nations Cup BMX op 7 en 8 september bij UWTC Uithoorn was een groot succes. Deze wedstrijd wordt verdeeld over drie landen gereden, in mei in Duitsland, in juni in
België en afgelopen weekend in Nederland in Uithoorn. Daarmee is het de grootste challenge-wedstrijd BMX van dit jaar in Nederland.

Dankzij de inzet van circa 150 vrijwilligers kon zo'n groot evenement mogelijk gemaakt worden. Een hechte groep stond er het hele weekend, een aantal misschien maar een paar uur en anderen waren al maanden met de voorbereiding bezig. UWTC is alle vrijwilligers erg dankbaar voor hun tomeloze inzet.

CAMPING Op vrijdag werd in recordtijd de opbouw van het evenement voorbereid. Zo werd er een complete camping voor 120 caravans en campers ingericht op het evenemententerrein en een deel van het parkeerterrein, compleet met douches, toiletten en elektra.

Om de parkeerdruk op sportpark de Randhoorn, waar ook nog andere sporters naar toe kwamen, te regelen werd de Noorddammerweg als eenrichtingsverkeer ingericht. Er werd geparkeerd langs een zijde van de weg en ook bij een aantal particulieren en bedrijfsterreinen. Vervolgens kon men via een tijdelijke brug bij het UWTC-terrein komen. 's Middags stond het dan ook helemaal vol.

OPKOMST Met zo'n 600 bmx'ers per dag met hun supporters en andere bezoekers en genodigden was de opkomst goed te noemen. Op vrijdagavond werd al getraind en kwamen de bezoekers zich nog tot 22.00 uur 's avonds melden op de camping.
Op zaterdag was dan de wedstrijd, en waar de ochtendtraining nog in de stromende regen werd afgewerkt, werd het even voor de wedstrijd gelukkig droger en kon ook op het horecaplein genoten worden van allerlei lekkernijen.

Burgemeester Pieter Heiliegers kwam samen met wethouder van sport Jan Hazen naar de BMX-baan en verrichtte na een kort interview om 12:30 uur de officiële opening door op de startknop van het starthek te drukken en daarmee de wedstrijd laten beginnen. Beiden werden bedankt voor hun inbreng met de overhandiging van een plaquette door voorzitter van de afdeling BMX Mark van der Mast.

INFORMEREN Daarna liepen ze nog zeer geïnteresseerd rond en lieten zich informeren over wat er bij zo'n evenement komt kijken, het bmx-en zelf en de recent gerealiseerde uitbreiding van het teamtentengebied. De wedstrijd verliep zowel op zaterdag als op zondag uitstekend, met slechts een paar valpartijen bij deze toch wel spectaculaire sport. De sfeer was goed, het geluid was goed en vanaf de opgebouwde tribunes was de wedstrijd prima te volgen.

De UWTC'ers behaalden prima resultaten op hun thuisbaan met finaleplaatsen voor Thijs Pronk ( boys 9-10), Maddox van Deene ( boys 11-12), Alec van der Mast en Jessy Soede (boys 13-14), Roy Kater (boys 15-16), Max de Beij en Dario van Dijk (cruisers 12-16), Roberto Blom (Cruisers 17-29), Arjan van de Weele (cruisers 30-44), Kevin Boomkens (mannen 17-24) en Bart van Bemmelen, die in de klasse Junior mannen de eerste plek wist te behalen.
Al met al kan UWTC terug kijken op een zeer geslaagde 3 Nations Cup.