• Chung Do Kwan

Taekwondo voor cliënten van Ons Tweede Thuis

UITHOORN Uithoorn biedt op zondag 28 januari een podium voor het allereerste 'special needs' taekwondo toernooi in Nederland. Vijftien cliënten van Ons Tweede Thuis uit Uithoorn, De Kwakel, Amstelveen, Aalsmeer en Amsterdam doen mee. Ook kinderen uit het speciaal basis onderwijs in deze regio doen mee.

Wethouder Ria Zijlstra (Sport) opent het unieke toernooi, dat tevens de officiële start is van de Uithoornse stichting Special Needs Nederland. De stichting zet zich in voor de zwakkeren in de samenleving die vaak de drempel om te sporten te hoog vinden. Zoals dementerende ouderen of mensen met een downsyndroom. Maar ook kinderen met bijvoorbeeld autisme die soms in de reguliere sport tegen problemen aanlopen wil de oprichter van de stichting David Chung een kans bieden te trainen en vooral plezier te hebben in sport.

¨Ik ben trots dat de stichting zich in Uithoorn heeft gevestigd,¨ zegt Ria Zijlstra. ¨Het is belangrijk dat iedereen in Uithoorn kan sporten, dus ook mensen met een achterstand of beperking. Sporten verbindt, schept een gevoel van saamhorigheid en zorgt voor teamspirit. Dus wil je dat voor iedereen toegankelijk maken. Mooi dat David Chung dit zo oppakt.¨

De 15 deelnemers van Ons Tweede Thuis die op 28 januari meedoen hebben hard getraind voor het toernooi en hebben er zin in. Ze krijgen na afloop allemaal een medaille. Ons Tweede Thuis is er voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme en niet-aangeboren hersenletsel.

Het toernooi vindt op zondag 28 januari plaats in de brede school Legmeer aan de Randhoornweg 39 en begint om 16.00 uur (inloop om 15.30 uur).