• UWTC
  • UWTC

Topweekend voor UWTC

UITHOORN Afgelopen weekend werden er weer een aantal succesvolle wedstrijden gereden door UWTC-leden. Onder andere Bart van de Veer eindigde twee keer op het podium.

MONTFOORT Zaterdag 6 oktober stond de nationale veldrit van Montfoort op het programma. Om 10 uur werden ruim vijftig amateurs weggeschoten. UWTC lid Bart de Veer pakte kopstart en reed de eerste vijf rondes continue voorop. Met nog twee rondes te gaan kwamen Klaas Groenen uit Boxtel en Atse ten Brinke uit Lichtenvoorde in het wiel van Bart, en gingen hem voorbij. In de laatste ronde moest Bart deze twee mannen laten gaan, maar hij reed onbedreigd naar de derde plaats. Klaas en Atse kwamen wiel aan wiel over de streep en het was voor de jury een hele klus om te bepalen wie de winnaar was. Tommy Oude Elferink wist in de laatste ronde nog enkele renners te passeren en finishte op de vierde plaats. Bas had na één ronde al pech met zijn fiets, een afgelopen tube, en moest verder op zijn reserve fiets. Uitslagen van de UWTC leden: 3 Bart de Veer, 4 Tommy Oude Elferink, 19 Bas de Bruin, 38 Maarten Postma en 40 Dennis Moolhuijsen. Bij de masters 40+ reed Mark Touwen naar de 23e plaats en Frank Jansen werd 40e.

UWTC talent Bart de Veer, woonachtig in Vreeland, is ondanks zijn 21 jaar al ruim 16 jaar lid van UWTC. Op de leeftijd van 4 jaar is hij begonnen met bmx-en en dat heeft hij niet onverdienstelijk gedaan. Toen hij 13 jaar oud was kwam hij in de winter in aanraking met het veldrijden en hier was hij gelijk helemaal weg van. Op 14 jarige leeftijd heeft hij de overstap van de bmx naar de wielren gemaakt. Die overstap ging niet helemaal vanzelf en de eerste jaren heeft hij flink moeten afzien bij de wielren wedstrijden. Maar zijn doorzettingsvermogen liet hij toen ook al zien. Gelost, gedubbeld, helemaal alleen rijden, het leek hem niet te storen en Bart reed de wedstrijd gewoon uit. De afgelopen twee jaren heeft hij al mooie uitslagen gereden in het cyclocross seizoen. En in 2018 lijkt hij echt door te breken.

CEES SLINGERLAND BOKAAL Zondag 7 oktober ging de reis naar Gouda, hier werd gestreden om de Cees Slingerland Bokaal. Bij de amateurs/sportklasse had Bart wederom een kopstart. Er ontstond een kopgroep van zes renners met daarbij Bart en Tommy. Bij het ingaan van de laatste ronde nam Bart het voortouw over en ging volle bak door. Hij pakte een klein gaatje en wist dit tot de finish vol te houden. De eerste overwinning voor Bart, en hiermee zijn doel voor dit seizoen reeds bereikt. Tommy wist het succes nog groter te maken door in de sprint de derde plaats op te eisen. Nederlands Kampioen Yannick Runhart maakte het podium compleet. Bas de Bruin werd achtste en Dennis Moolhuijsen 45e. Menno kwam supporteren, hij is helaas nog niet fit genoeg om weer aan de start te verschijnen.
Bij de dames wist Elleke Claessen het succes voor UWTCX nog groter te maken. Elleke werd derde. Een tiende plaats voor Judith van Maanen, 14e Laura Gorter en 18e Rebecca Cornelisse. Bij de masters 40+ werd Mark Touwen 18e en Frank Jansen 29e.

Lorena Wiebes heeft haar seizoen beëindigd met een podiumplaats. De renster van Parkhotel Valkenburg werd derde in de GP Beghelli in Italië voor vrouwen. Lorena Wiebes kende een sterk seizoen. De Europees kampioene bij de junior-vrouwen van 2017 won in haar eerste jaar bij de elite-vrouwen de Dorpenomloop van Aalburg, de Salverda Omloop van de IJsseldelta, de GP Goos en een rit in de BeNeLadies Tour. Ook stond de Mijdrechtse op het podium in Dwars door de Westhoek, de EPZ Omloop van Borsele, de Omloop van de Westhoek, Veenendaal Veenendaal, Flanders Ladies Classic en bij twee ritten in de Boels Ladies Tour. (bron: cyclingonline.nl)

AMSTERDAMSE CROSS COMPETITIE De Amsterdamse Cross Competitie (ACC) gaat op zondag 14 oktober van start in Nieuwveen. Rondom zwembad Aarweide wordt weer een prachtige cross uitgezet door de UWTC leden. Publiek is van harte welkom om het spektakel te komen aanschouwen.