• Hoofdtrainer Raymond de Jong

    Barry SchonhageBinaryNerds

Trainer Raymond de Jong tekent voor negende seizoen bij KDO

DE KWAKEL Het veldvoetbalbestuur van KDO en hoofdtrainer Raymond de Jong zijn overeengekomen om de samenwerking opnieuw voor één jaar te verlengen. Na een uitgebreid overleg met de spelersgroep en de staf is er besloten om de vruchtbare relatie voort te zetten met de 50-jarige Kwakelaar. Hij gaat in augustus beginnen aan zijn negende seizoen op rij bij de Kwakelse voetbalselectie.

Hiermee wordt Raymond de Jong de langstzittende trainer ooit bij de Kwakelaars. Wat goed is behoeft geen wijziging, zo redeneert de club in De Kwakel. Trainer De Jong handhaafde het eerste tema van KDO vorig seizoen 'eenvoudig' in de 2e klasse C als debutant, nadat hij KDO in het seizoen 2016-2017 naar het kampioenschap in de 3e klasse A leidde.

Raymond de Jong traint de selectie door middel van het periodering systeem, waardoor de trainingen gestructureerd opgebouwd worden gedurende het seizoen. Dit in combinatie met zijn goede contactuele eigenschappen, fanatisme plus tactisch en technisch inzicht, heeft ertoe geleid dat er goede resultaten zijn neergezet door de Kwakelse selectie. Het vertoonde spel, de ruimte voor teambuildingsactiviteiten en positieve sfeer binnen de selectie zijn daarnaast belangrijke pre's voor de huidige trainer. Tot slot heeft de enthousiaste trainer meer dan voldoende draagkracht bij KDO en heeft hij aantoonbaar selectiespelers recent beter gemaakt.