• Bart de Veer, Tommy Oude Elferink en Menno van Capel tijdens beklimming in Huijbergen.

    Vic Geerlings
  • Bas de Bruin tijddens beklimming In Huijbergen.

    Vic Geerlings.
  • Tommy Oude Elferink tijdens een afdaling in Huijbergen

    Vic Geerlings

UWTC actief in zuid- en oost-Nederland

UITHOORN Een aantal leden van UWTC wielrennen gaat alle nationale cyclocross wedstrijden af en dit weekend reden ze een wedstrijd in het zuiden van het land vlak bij de Belgische grens en een wedstrijd in het oosten van het land.

Zaterdag 6 januari reden ze in Huijbergen. Voordat de renners van start gingen moest er eerst gezongen worden voor coach Gerard die samen met zijn pupillen zijn verjaardag vierde. Het was een zwaar parcours in Huijbergen, waar in 2018 het NK op verreden gaat worden. De rijders kregen onder meer te maken met zware beklimmingen in mul zand. Tijdens deze veldrit waren de goede 'lopers' dan ook in het voordeel. De beklimming werd gevolgd door een afdaling door hetzelfde mulle zand en dan gelijk weer omhoog de zandberg op, slopend voor de deelnemers.

Lorena Wiebes reed zaterdag haar laatste veldrit, volgende week is zij met haar nieuwe ploeg Parkhotel op trainingskamp in Portugal. 

Uitslag renners UWTC: Amateurs: 5 Bas de Bruin, 9 Bart de Veer, 10 Tommy Oude Elferink, 12 Menno van Capel, 34 Dennis Moolhuijsen. Uitslag dames: 10 Lorena Wiebes, 14 Elleke Claessen, 

NEVELHORST Op zondag ging de reis naar het oosten van Nederland voor de veldrit in Didam. Hier ligt het parcours rondom het meertje de Nevelhorst, waar een ijzig koude wind overheen blies. Bij de dames behaalde Elleke Claessen weer een mooie uitslag, zij werd 5de. Rebecca Cornelisse werd 16de en Jeanine Laudy kreeg een dnf (did not finish). 

Bij de amateurs streden Bas de Bruin en Tommy Oude Elferink weer in de voorste gelederen mee. Bart de Veer had de wedstrijd van zaterdag nog in de benen en moest op lichte achterstand volgen. Menno van Capel reed weer prima en Dennis Moolhuijsen streed zijn eigen strijd wat verder naar achteren.

Uitslag renners UWTC: 6 Bas de Bruin, 7 Tommy Oude Elferink, 11 Bart de Veer, 14 Menno v Capel, 38 Dennis Moolhuijsen

NK VELDRIJDEN In het weekend van 13 en 14 januari doet een grote groep UWTC (trainings)leden mee aan het NK in Surhuisterveen. De verwachting is dat dit een echte moddercross gaat worden.

Het programma van het Nederlands Kampioenschap is alsvolgt:

Zaterdag 13 januari

10.00 uur, masters 50+ met Sjon van den Berg

11.00 uur, masters 40+ met Frank Jansen

15.00 uur, dames met Elleke Claessen en Jeanine Laudy

Zondag 14 januari

11.00 uur, nieuwelingen met Sven Buskermolen

12.00 uur, amateurs met Bas de Bruin, Menno van Capel, Dennis Moolhuijsen, Tommy Oude Elferink en Bart de Veer

13.00 uur, junioren met Ian van den Berg