• Start amateurs in Rucphen.

  Jolanda Pauli
 • Tommy Oude Elferink in actie in Rucphen.

  Vic Geerlings
 • Bas de Bruit en Tommy Oude Elferink in Rucphen.

  Jolanda Pauli
 • Ian van den Berg vertrekt uit wisselcross bij koppelcross.

  Eric Daams

UWTC sluit geslaagd cyclocross-seizoen af

UITHOORN De mannen van het UWTCX-team hebben dit weekend het cycloss-seizoen afgesloten. Alleen voor de dames staat nog een internationale cross in Hulst op het programma. Met enkele podiumplaatsen voor Tommy Oude Elferink en Bart de Veer en veel andere mooie klasseringen kan er volgens UWTC gesproken worden van een geslaagd seizoen voor de veldrijders.

Zaterdag reed er nog een groepje UWTC-leden in Rucphen. Hier lag een zwaar parcours met veel bochten. Bart de Veer, Bas de Bruin en Tommy Oude Elferink hadden een goede start. Bart de hele week al erg verkouden, kon zijn goede positie voorin helaas niet handhaven en was de hele wedstrijd behoorlijk aan het afzien. Bas en Tommy zaten mooi in koers totdat bij Bas de tube eraf liep. Helaas gebeurde dit heel ver van de wisselpost en stapte Bas uit de koers. Ook Dennis Moolhuijsen moest de koers verlaten met een gebroken stuur na een valpartij op een weggedeelte. Tommy reed een puike wedstrijd en pakte de vierde plaats, Bart werd 11e, Maarten Postma 34e. Bij de junioren reed Ian van den Berg naar de 19e plaats.

Zondag gingen de UWTC-leden naar het Oosten van het land voor de laatste cross van het seizoen in 's Heerenberg. Het was een pittig rondje met een stukje 'bos' met wat hoogteverschil en een gedeelte ging over een maïsveld. Bas, Tommy en Bart hadden weer een prima start. Een klein groepje renners wist weg te rijden en deze mannen werden niet meer terug gezien. Hierachter reed Bas met Klaas Groenen en Bart en Tommy hier weer iets achter. In de laatste ronde liep Bas zijn ketting eraf waardoor Bart Bas weer voorbij wist te komen. Bas kreeg na even prutsen zijn ketting erop en hij kwam nog weer heel dicht bij Bart in de buurt. Bart 6e, Bas 8e en Tommy werd 13e. Ook Tommy had nog pech gehad onderweg met een afgelopen ketting. 

Bij de dames reed trainingslid Judith van Maanen naar de 8e plaats, Jeanine Laudy werd 13e en Rebecca Cornelisse reed de wedstrijd niet uit nadat zij pech onderweg kreeg. 

KOPPELCROSS In Hilversum werd het cyclocross-seizoen bij GWC de Adelaar afgesloten met een koppelcross. Daarbj betsat een koppel uit een 40- renner en een 40+ renner. Iedere ronde wisselen de renners elkaar af. Het koppel wat na een uur de meeste rondes heeft gereden gaat er met de winst vandoor. Er zouden 2 UWTC-koppels van start gaan: Ian van den Berg met Jauko Hartveld en Sven Buskermolen met Sjon van den Berg. Door ziekte van Sjon kon Sven nu helaas niet van start gaan. Ian en Jauko deden het prima en werden 8ste.