• Winnaars bij de dames, nieuwelingen en recreanten.

    Familie Wiebes
  • Start van de jeugd.

    Buskermolen
  • De winnaars bij de jeugd.

    Familie Wiebes

UWTC sluit veldrijseizoen af met open kampioenschap

UITHOORN Het eerste open kampioenschap veldrijden van Uithoorn is zondag verreden bij UWTC. Voorheen was dit de fortcross de Kwakel. Maar door tijdgebrek, in verband met de vele uren die door de vrijwilligers in de bouw van het nieuwe clubhuis zijn gestoken, kon de fortcross dit jaar niet doorgaan. De inschrijving was in het nieuwe clubhuis van UWTC. 

De jeugd ging als eerste van start met 2 categorieën tegelijk. Bij de 10-11 jarigen won Siem van Smoorenburg, 2e werd Bo Versteeg, 3e Nees Wahlen en 4e Jari Buskermolen.

Bij de 12-14 jarigen won Rens Grömmel voor Mees van Smoorenburg, 3e werd Raoul van Zijl, 4e Lars Hopman, 5e Teun Wahlen en 6e Jesse van Hattem. 

Bij de nieuwelingen werd het een leuke strijd tussen Danny Plasmeijer en Sven Buskermolen en de winst ging naar Danny Plasmeijer. 

Bij de dames ging de winst naar Hanneke Mulder, 2e Dianna Kuipers en 3e Ingrid Marges. Toen was het de beurt aan de recreanten die met 5 man van start gingen. 1e Marcel Plasmeijer, 2e Robert Wiebes, 3e Joop Winter, 4e John Versteeg.

Om 12.00 uur was het de beurt aan de grootste groep, de 40+. Hier ging de winst naar UWTC-trainingslid Mark Touwen, 2e Piere Deen en 3e Wilfred Zeijerveld.

De dag werd afgesloten met de 40- renners en die wedstrijd werd gewonnen door Ian v/d Berg, 2e werd Maarten Postma en 3e Lars Wiebes net voor Jeroen van Pierre en Niels Kramer. De opkomst was jammer genoeg minder groot dan voorgaande jaren. ´Jammer, want dit was alweer de afsluiting van het veldrijseizoen bij UWTC. Met dank aan alle vrijwilligers die zich deze winter hebben ingezet bij UWTC, want zonder vrijwilligers is er geen cross,´ stelt de club.

 

De nationale veldrijders hebben nog enkele wedstrijden te gaan, maar de meeste UWTC leden zullen zich nu weer gaan richten op het wegseizoen.