• Prima omstandigheden bij Kampioenschap Uithoorn.

    Vincent Derogee

UWTC start wegseizoen met Kampioenschap van Uithoorn

UITHOORN Onder prima omstandigheden is zondag 25 maart het Kampioenschap van Uithoorn gehouden door de afdeling wielren van UWTC. Het was even wennen voor de deelnemers dat er een nieuwe plaats was waar men zich moest melden voor de inschrijving in het prachtige nieuwe clubhuis. Bij de amateurs/junioren won Niels de Ruyter uit Uithoorn, tweede werd plaatsgenoot Bas de Bruin. Junior Niek Voogt werd derde.

In alle categorieën waren leuke wedstrijden te zien. De dag werd afgesloten met de wedstrijd met de 'grote' mannen. In dit strijdgeweld één dame, Lorena Wiebes. Ze vond het een prima training en reed zonder problemen de wedstrijd van 2 uur uit. De sprint bij de sportklasse werd gewonnen door Brian Burggraaf uit Velsen Noord, 2de werd Marc Stouten uit Voorhout en 3de Niels Bijkerk uit Amsterdam. Maarten Postma werd 11de, Gerben vd Knaap 13de en Vincent Derogee 16de. Mark Best had al 100 km in de benen en stapte maar eerder uit de wedstrijd en voor Louis Oude Elferink ging het een tandje te hard. Op het moment dat de sportklasse afsprinten wisten er drie renners te ontsnappen uit het junioren/beloften/elite/amateurs veld: de amateurs Bas de Bruin en Niels Ruijter, beide woonachtig in Uithoorn en junior Niek Voogt. Tommy Oude Elferink moest deze mannen laten gaan toen hij kramp kreeg. Niek had het niet gemakkelijk maar wist er toch bij te blijven. De winst ging naar Skits-renner Niels Ruijter, 2de werd Bas de Bruin en 3de Niek Voogt. Lorena Wiebes werd keurig 9de. Voor Bart, Ian, Menno en Tommy duurde de wedstrijd net even te lang, kramp, vermoeide benen en een lekke band zorgde ervoor dat ze als laatste over de finish kwamen.

Bij de nieuwelingen en dames was het startveld niet zo groot. Bij de dames bleven er maar 3 van de 4 deelnemers in de strijd, dus ze kwamen allemaal op het podium. De winst ging na 1.15 uur koers naar Yonna van Dam uit Voorhout, 2de werd Lexi Brown uit Amsterdam en 3de Liesbeth Zeeman uit Oudkarspel. Bij de nieuwelingen ontstond er een kopgroep van 4 man, hierachter nogmaals 4 man en dan het peloton. De winst was voor Nick Schelvis uit Heemskerk, 2de werd Ian Vasbinder uit Koog ad Zaan en 3de werd Wessel Mouris uit Baambrugge. UWTC-lid Danny Plasmeijer reed ook een prima wedstrijd en werd 6de. Sven Buskermolen reed de wedstrijd in het peloton uit en werd 13de.

Bij de jeugd had Categorie 5-6 met 33 deelnemers het grootste startveld. Zij gingen 1 minuut later dan categorie 7 van start. De wedstrijd werd hier toch enigszins door beïnvloed toen enkele deelnemers van categorie 5-6 met categorie 7 mee wisten te springen. De winst ging hier naar Julian Vergouw uit Amsterdam, 2de werd Joeri Schaper uit Bergen en 3de Viego Tijsen uit Amstelveen. De UWTC renners deden het prima in deze grote groep: Mike Derogee werd 6de, Lars Hopman 12de en Rens Grömmel 13de.

Bij categorie 7 bestond het hele podium uit renners van WV Noord-Holland, 1 Pepijn Veenings, 2 Raphaël Mouton, 3 Stef Koning. In categorie 3-4 was er een groepje van zes renners ontsnapt. In de eindsprint wist Pascal Cutler uit Amsterdam nipt te winnen voor Esmee de Rijk uit Nieuwkoop. Op het podium kregen zij gezelschap van Kaj van Niekerk uit Purmerend. Nees Wahlen van UWTC deed het goed e eindigde op enkele seconde achterstand op de zevende plaats. Bij categorie 1-2 ging de winst naar Pieter Westbroek uit St Pancras voor Hidde Schagen uit Haarlem en Filippo van Loo uit Amsterdam. De eigen jeugdrennertjes moesten weer even wennen aan de koers. Op de 9de plaats eindige Mike Knook die vandaag voor het eerst met klikpendalen van start ging. Tiende werd Daryen Vleerbos en 11de werd Tom Derogee.

JEUGDRONDE Zondag 8 april wordt de jeugdronde van Uithoorn verreden bij UWTC. Dit is tevens een NK selectiewedstrijd. Er worden meer dan 100 jeugdrenners aan de start verwacht. De wedstrjden starten om 10.30 uur met de jongste jeugd. Publiek is welkom.

Meer info op www.uwtc.nl