• Guus Zantingh komt als winnaar over de streep.

    Dolly´s Cycling Shots
  • Mike Derogee verricht kopwerk.

    UWTC

UWTC-veteraan Guus Zantingh pakt overwinning

UITHOORN UWTC-veteraan Guus Zantingh heeft zaterdag de veteranenwedstrijd 69+ in Amersfoort gewonnen. Hij verscheen daar met clubgenoot Leen Blom aan de start. Na het startschot probeerden enkele renners uit het peloton te ontsnappen maar zij kregen niet de ruimte. Na een premiespurt halverwege de wedstrijd demarreerde Hans Van Bavel en direct daarna sloot Guus Zantingh bij hem aan. Enkele ronden later kwamen daar nog eens 3 renners bij. Deze 5 renners werkten goed samen en namen een ruime voorsprong. In de laatste twee ronden probeerde Arie de Groot nog van de kopgroep weg te rijden maar dit lukte niet. De wedstrijd werd gewonnen door Guus Zantingh uit Mijdrecht met op de 2e plaats Hans Van Bavel uit Sint Anthonis en 3e werd Kees Verdouw uit Driebruggen. Leen Blom finishte als 13de.

JEUGD NK SELECTIEWEDSTRIJD Zondag gingen enkele UWTC-jeugdleden naar HRTC DOK in den Helder voor een NK selectiewedstrijd. De 8-jarige Tom Derogee reed in cat 1 en lekkere koers maar moet nog iets meer power krijgen. Hij werd net voor het einde ingelopen door de kopgroep. Bij cat 2 reed Mike Knook mee. Hij behaalde geen prijs, maar hij heeft wel ervaring opgedaan. Bij cat 6 weer een leuk deelnemersveld met ook Mike Derogee. Direct na de start ging Nederlands Kampioen Nienke Veenhoven er vandoor, maar zij werd teruggehaald. Er werd hard gekoerst maar het peloton bleef bij elkaar en het werd dus een massasprint. Helaas kwamen er twee renners ten val in de laatste bocht waardoor het een wat rommelige einde van de wedstrijd werd. In de eindsprint werd Mike keurig 4e wat hem weer veel wat punten opleverde voor het klassement.

JEUGDRONDE APHEN Lars Hopman koos zondag voor een nationale wedstrijd iets dichter bij huis, de jeugdronde van Alphen a/d Rijn. Er stond een flink peloton van bijna 40 renners aan de start bij cat 6. Door de ligging van het parcours en de windrichting werd het een soort intervaltraining: 700 mETER voor de wind ging heel hard (tot wel 50 km/uur) daarna 700 meter met wind tegen wat rustiger. Verschillende renners probeerde wel om weg te komen, maar echt grote gaten werden niet geslagen. Uiteindelijk werd het een massasprint. Lars eindigde ergens achter in het peloton.