• Cor Vos
 • Lorena Wiebes wint de wegwedstrijd tijdens de Europese Spelen.

  Eigen foto
 • Het podium in Venhuizen.

  Familie Derogee
 • De winnaars van de Henny Cornelissen Classic.

  Eigen foto
 • Tim de Vries wint het NK tijdrijden voor handbikers.

  Eigen foto

UWTC'er Lorena Wiebes wint wegwedstrijd Europese Spelen

UITHOORN UWTC-rijdster Lorena Wiebes heeft zaterdag in Minsk de wegwedstrijd gewonnen tijdens de European Games. De renster uit Mijdrecht rondde het teamspel van de Nederlandse ploeg af in de sprint van een uitgedund peloton. In haar spoor kwam Marianne Vos als tweede over de streep.

Wiebes was vooraf al door bondscoach Loes Gunnewijk aangewezen om de sprint aan te gaan en het Nederlandse team slaagde erin haar goed af te zetten. Daar was de winnares uiteraard erg blij mee. "Er ligt natuurlijk toch druk op je schouders als je het af moet ronden namens een sterke Nederlandse ploeg", zo vertelt ze op de website van de KNWU.

VERTROUWEN "In de sprint zat ik in het wiel van de Italiaanse ploeg en zo werd ik gelanceerd voor de sprint. Gelukkig hadden we Marianne Vos nog achter de hand voor het geval het me niet lukken zou. Maar ik kon het afronden en zo een mooie zege aan mijn palmares toevoegen. Dit is een zege die vertrouwen geeft, ook richting het Nederlands kampioenschap in Ede van volgende week. Je zoekt als sprintster toch altijd naar bevestiging."

Ook andere UWTC'ers waren actief afgelopen week. Handbikers Tim de Vries en Jetze Plat wonnen woensdag het NK tijdrijden in hun klasse, de veteranen Guus Zantingh en Leen Blom werden zaterdag vierde en elfde in Beverwijk. De UWTC-jeugd kon zondag meedoen aan een interclubwedstrijd op het stratenparcours van Venhuizen. In de jeugd categorie 7 werd nieuwbakken UWTC'er Lance Venema derde. 

CLASSIC Eerder in de week werd al de Henny Cornelissen Classic verreden, een extra lange clubwedstrijd. De jeugd reed iets langer dan een uur, de 40-plus was zelfs een uur en drie kwartier onderweg. Bij de 40- werd Bas de Bruin eerste, gevolgd door Tommy Oude Elferink en Bart de Veer. Marco Halma ging er vandoor met de zege in de 40-plus, tweede en derde werden Mark Best en Pascal Jansen. Bij de jeugd ging de zege naar Mike Derogee, gevolgd door Lance Venema en Rens Grömmel.