Valse start voor Legmeervogels

UITHOORN De eerste competitiewedstrijd in 2018 is voor Legmeervogels is een onnodige nederlaag geëindigd, tegen de nu nieuwe koploper in de 1ste klasse A, Fortuna Wormerveer. Legmeervogels verloor het uitduel met 2-0, omdat niet effectief met kansen werd omgesprongen.

Het Uithoornse team wist binnen 15 minuten al een aantal goede mogelijkheden te creëren, maar de afwerking liet te wensen over. Fortuna Wormerveer scoorde vervolgens wel. Ferry Heijnis wist centraal verdediger Noud Schartman met een fraaie beweging te passeren om vervolgens 1-0 te maken. Daarna kreeg Legmeervogels diverse kansen om op gelijke hoogte te komen, maar deze werden niet benut. Fortuna Wormerveer wordt in deze fase van de strijd ver teruggedrongen op eigen helft, maar Legmeervogels heeft moeite dit bastion binnen te dringen.

Fortuna Wormerveer komt nog voor rust met tien man te staan, als Ferry Heijnis tegen een tweede gele kaart oploopt na een onnodige overtreding. Bij rust staat het nog steeds 0-1.

In de tweede helft maakte Legmeervogels het spel, maar ook nu weet het team de gecreëerde kansen niet te verzilveren. In de 81ste minuut is er dan toch bijna de gelijkmaker, maar de inzet van Dennis Bakker wordt door een verdediger van Fortuna Wormerveer voor de doellijn weggewerkt nadat de doelman was gepasseerd. Vlak voor het eindsignaal mag ook Damien de Vegt van Legmeervogels na zijn tweede gele kaart het veld verlaten. Ver in blessure tijd valt dan de beslissing. Bijna op de achterlijn staande weet een aanvaller van Fortuna Wormerveer vier man van Legmeervogels te passeren en ten slotte ook doeman Mitchel Dijkstra. De thuisploeg komt op 2-0 en dat wordt ook de eindstand.