• Eigen foto

KDO strikt Mark Wietsma (30) als nieuwe hoofdtrainer

DE KWAKEL Nadat begin december bekend werd dat KDO en Raymond de Jong na dit seizoen, na negen jaar, uit elkaar gaan, is de Kwakelse selectie op zoek gegaan naar een geschikte opvolger. Onder leiding van technisch coördinator Maurice Bartels is de selectieprocedure opgestart. Al snel meldden zich meerdere serieuze kandidaten bij de Kwakelse tweedeklasser. Uiteindelijk waren zowel de technische staf als een afvaardiging van spelers overtuigd van de kwaliteiten van de jonge en ambitieuze Mark Wietsma.
Mark is 30 jaar oud. Hij woont samen met zijn vriendin en zoontje van 1 in het centrum van Utrecht. In het dagelijkse leven is Mark sportdocent op de MBO-opleiding 'sport en bewegen' in Hilversum. Vanaf zijn 18e is hij in aanraking gekomen met het trainersvak bij de jeugd van Zuidvogels en Huizen. Zo was Mark onder anderen in het seizoen 2011-2012 trainer van de B1 van Huizen, dat toen in de 2e divisie speelde. Vanaf het seizoen 2014-2015 werd Mark aangesteld
als trainer van de A1 van Argon. Eveneens was hij assistent-trainer van het eerste elftal. Drie seizoenen heeft hij beide functies succesvol bekleed en werkte toen ook samen met KDO-speler Jesse Stange en de KDO-leider Johan Stange. Na zijn periode bij Argon was Mark één seizoen trainer van de J019-1 van Legmeervogels en assistent van het eerste elftal.

Momenteel is Mark, voor het tweede seizoen op rij, assistent-trainer van eersteklasser Roda'46 in Leusden. Daarnaast is hij assistent-trainer van J016-1 bij eredivisieclub Sparta. Hij hoopt in mei van dit jaar zijn TC1 UEFA A-diploma af te ronden, waarna hij zelfs een tweededivisieclub zou mogen gaan trainen.
Mark Wietsma zal in De Kwakel voor het eerst op eigen benen staan als hoofdtrainer van een eerste elftal. KDO wil Mark de kans geven om zich verder te ontwikkelen als trainer en is enthousiast over zijn gestructureerde en vernieuwende (onder anderen digitalisering door videomateriaal te gebruiken) manier
van coachen. Hij wil de selectie planmatig training gaan geven, waardoor spelers zowel individueel en als team tactisch en fysiek ontwikkeld worden. Mark hecht veel waarde aan de samenwerking tussen de staf en de spelers, waarbij ieder persoon geaccepteerd en ingezet wordt op zijn kwaliteiten.
Bovendien heeft hij oog voor het plezier en is hij aangenaam verrast over de positieve energie vanuit de spelersgroep tijdens zijn sollicitatiegesprek.
Zowel de trainer, de spelers als het bestuur hebben er alle vertrouwen in dat Mark Wietsma en KDO een goede match zullen worden.