• Pixabay

KDO wint overtuigend van Altior in tweede bekerwedstrijd

DE KWAKEL Na de 4-0 nederlaag van vorige week tegen Hoofddorp, mocht KDO zondag aantreden voor de bekerwedstrijd tegen Altior. In De Kwakel, wilde de ploeg van trainer Raymond de Jong, er alles aan doen om nog kans te maken op de volgende ronde in het bekertoernooi. Zowel de nummer 1 als 2 gaan immers door naar de tweede ronde. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van oud-selectiespeler van KDO Leo Klijn die na een kort ziekbed op 54-jarige leeftijd is gestorven.

In de eerste helft kwam KDO voetballend goed voor de dag. Door verzorgd positiespel en vlotte combinaties moesten de gasten uit Langeraar veelvuldig in het team uit De Kwakel hun meerdere erkennen. Het was dan ook niet gek dat in de 9de minuut KDO op voorsprong kwam. Na een goed opgebouwde aanval van achteruit, was het uiteindelijk Thijs Plasmeijer die Sven Vlasman op zijn hoofd wist te bedienen. De vrijstaande Sven kopte bekwaam de 1-0 tegen de touwen. Vijf minuten later zorgde een corner van Jim Klijn voor paniek achterin bij Altior. Bart Hoving maakte daar gebruik van en schoot van dichtbij de 2-0 binnen. In de daaropvolgende hoekschop was Erik Verbruggen dichtbij de derde Kwakelse treffer, maar zijn kopbal belandde op de rechter paal. Na een half uur spelen viel alsnog de 3-0 voor KDO, nadat de Langeraarse verdediging volledig werd uitgespeeld. Mathijs van Rijn was met een voorzet vanaf de rechterkant, de aangever op Thijs
Plasmeijer, die van dichtbij de 3-0 binnen tikte. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

TWEEDE HELFT In de tweede helft zakte het spelniveau bij KDO bij vlagen weg. Met enkele wissels in het veld, was het slotakkoord alsnog voor de Kwakelaars. In de 87ste minuut maakte Bart Hoving met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied de 4-0. En vlak voor tijd wist invaller Niels Ruhe met een prachtige stift de doelman van Altior te verschalken, 5-0.
Door deze riante overwinning is KDO van de vierde naar de tweede plaats in de poule gestegen. Zowel Aalsmeer (zaterdag) als KDO hebben nu drie punten behaald uit twee wedstrijden. Het doelsaldo van KDO is +1 (5-4) en van Aalsmeer +0 (3-3). Zaterdag spelen beide ploegen om 14.30 uur tegen elkaar in Aalsmeer. KDO heeft hierbij genoeg aan een gelijkspel tegen de degradant uit de eerste klasse van vorig seizoen. De Kwakelaars spelen dinsdag om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen eersteklasser ROAC. Een week later kan het zich gaan opmaken voor de eerste competitiewedstrijd tegen Pancratius.

OPSTELLING KDO1 Leroy van Tol, Menno Lingeman, Max Wessels, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (60 e Roy Verkaik), Thijs Plasmeijer, Joeri Stange, Mathijs van Rijn (70 e Niels van Rijn), Bart Hoving en Sven Vlasman (55 e Niels Ruhe).