• Eigen foto

Strafschoppen te veel voor Legmeervogels

UITHOORN Scheidsrechter Benlamkaddem kende zondag bij Legmeervogels drie strafschoppen toe aan de gasten uit Hoofddorp. Twee vielen onder de noemer 'zeer discutabel' en hadden zeker invloed op de einduitslag 2-2. Beide elftallen begonnen voorzichtig aan dit duel. De nadruk lag vooral op de verdediging.
Voor de rust komt Legmeervogels op 1-0 voorsprong. Op aangeven van Oltman Lechkar passeert Mitch Vernooij de doelman van sv Hoofddorp Guus Zuidema op een zeer fraaie manier. Even daarvoor was Sven van Beek dicht bij de openingstreffer maar met
een katachtige sprong werkte de doelman van sv Hoofddorp de bal uit zijn doel. Folke Maenhout, de doelman van Legmeervogels, moest in de eerste 45 minuten slechts eenmaal echt in actie komen. Op slag van rust was het nog steeds 1-0. 
In de tweede helft kende scheidsrechter Benlamkaddem drie strafschoppen toe aan sv Hoofddorp. De eerste, die mogelijk
terecht was, al na 7 minuten spelen. Prince Owusu verdedigde mogelijk iets te onhandig en als je dan een tegenspeler hebt die snel naar de grond wil gaan dan heb je heel snel de kans dat de scheidsrechter naar de strafschop stip wijst. Dit is dan ook gebeurd. Mo Chih van sv Hoofddorp dacht dit geschenkje wel even uit te pakken maar Folke Maenhout weet een treffer te voorkomen. Toch wordt het snel na deze gemiste strafschop 1-1 ook door een strafschop. Deze keer is het Martijn Tjon-A-Njoek, vorige seizoen nog speler bij Legmeervogels, die de strafschop mag nemen. Tegen zijn inzet is Folke Maenhot kansloos 1-1. Reden voor deze strafschop was een vermeende overtreding van Jasper Burgers. 
Na deze 1-1 zoekt Legmeervogels de aanval en met succes. Op aangeven van Elroy Tuur scoort Jasper Burgers met een kopbal de 2-1. Dan lijkt de buit binnen maar In de 82ste minuut wijst de scheidsrechter wederom naar de strafschopstip. Op de tribune is er dan veel gemor. Zowel de aanhang van sv Hoofddorp als die van Legmeervogels vindt het onterecht dat er voor deze overtreding een strafschop wordt gegeven. Het is Mitchell Verschut die rustig de tijd heeft om de bal weg te schieten geen speler van sv Hoofddorp of van Legmeervogels in de buurt, dus van opzet helemaal geen sprake. Bij het wegwerken raakt de bal de bovenarm van Verschut en wordt een strafschop gegeven die door Martijn Sjon-A-Njoek genomen wordt. Maar ook nu weet Legmeervogels-doelman Folke Maenhout de bal uit zijn doel te houden. Dan komt de bal voor de voeten van de veel te
vroeg ingelopen Mo Chih en staat het alsnog 2-2. Op deze manier loopt Legmeervogels een verdiende overwinning mis.
Zondag gaat Legmeervogels op bezoek bij Zaanlandia dat nu 9 punten heeft behaald uit 3 duels.