• Het sterke VUC was een maatje te groot voor KDO.

    Robert Joore

VUC te sterk voor KDO

DE KWAKEL Na twee ongelukkige nederlagen op rij, speelde KDO 1 zondag thuis tegen VUC. Op het kunstgrasveld (het 1e veld werd afgelast) probeerde de ploeg van trainer Raymond de Jong de huid zo duur mogelijk te verkopen tegen de nummer 2 van de ranglijst. VUC bleek echter een maatje te groot en KDO verloor met 0-4.

Van meet af aan dicteerde VUC de wedstrijd. Het degelijke en goed op elkaar ingespeelde elftal uit Den Haag wist bovendien al na vijf minuten op voorsprong te komen. Hierna kreeg VUC nog enkele kansen, maar was het aan doelman Jesper Oudshoorn te danken dat het in de beginfase slechts bij één tegendoelpunt bleef. KDO was blijkbaar onder de indruk van de Haagse bluf. Diverse duels werden niet gewonnen en de opbouw verliep erg onrustig in de eerste helft. In de 28ste minuut was het dan ook niet verrassend dat VUC op 0-2 wist te komen. In eerste instantie kon doelman Oudshoorn nog redding brengen, maar in de rebound verdween een kopbal over hem heen, achter de doellijn. Vlak voor rust werd het ook nog 0-3 voor VUC. Vanuit een vrije trap kopte de linksbuiten van de gasten de derde Haagse treffer binnen.

In de tweede helft gooide KDO de schroom van zich af en liet zich ook steeds meer aanvallend gelden. Dit had onder meer te maken met het competitiedebuut van de ervaren Roy Verkaik (voorheen spelend voor Argon en Kon. HFC) als centrale verdediger. KDO kon meer tegengas geven en was via Thijs Plasmeijer ook dichtbij de 1-3. Hij kwam echter een teenlengte tekort om een voorzet van Mathijs van Rijn binnen te tikken. In de 70ste minuut moesten de Kwakelaars toch nog een tegendoelpunt incasseren, toen de Haagse spits vanaf de rand van het zestienmetergebied de 0-4 aantekende. In de laatste fase van de wedstrijd was KDO op zoek naar een eretreffer, maar de lange en zeer behendige doelman wistJesse Stange meerdere keren van scoren af te houden. Na ruim 90 minuten spelen floot de goed leidende scheidsrechter af en was de derde nederlaag op rij een feit. Door de nederlaag zakken de Kwakelaars naar de achtste plaats op de ranglijst. Volgende week is KDO vrij, maar op zondag 11 maart speelt het elftal van Raymond de Jong de zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Teylingen. Dit team uit Sassenheim staat tiende en heeft maar één punt minder dan KDO.