• Florian Wolf, de trainer van Legmeervogels.

    Legmeervogels

Weer geen thuiszege Legmeervogels

UITHOORN Legmeervogels wacht nog steeds op de eerste thuisoverwinning van dit seizoen in de eerste klasse van het zondagvoetbal. De Uithoornaars speelden zondag met 2-2 gelijk tegen VV AGB.

Een mogelijk excuus is dat trainer Florian Wolf voorafgaande aan het thuisduel tegen AGB toch wel wat probleempjes had op te lossen. Mitchell Verschut was wegens eerder opgelopen kaarten geschorst en Wolf kon ook geen beroep doen Jordi van Gelderen, Kenneth Nolk van Gogh, Dennis Bakker en Yorick v d Deijl vanwege blessures.

In de eerste 15 minuten voerde AGB de boventoon, diverse schoten gingen over of naast het doel van Legmeervogels-doelman Halil Suzulmus. In de 17de minuut gaf de doelman een goede uittrap die terecht kwam op het hoofd van Puck Postma. Hij kopte de bal door naar Yasin Poyraz die er vervolgens in slaagde om de doelman van AGB, Ercument Satar het nakijken te geven, 1-0.

Hierna drong AGB nog meer aan. De tegenstander wilde nog voor de rust de stand op gelijke hoogte brengen. Dat lukte met een beetje hulp van scheidsrechter Evers die een penalty aan AGB toekende nadat de bal tegen de handen van Faouzi Ben Yerrou was geschoten. Hursut Meric wist wel raad met dit vroege Sinterklaascadeautje en bracht de stand op 1-1.

Na de rust was Noud Schartman van Legmeervogels dicht bij de 2-1. Een corner van Revellinio Slijter verdween via de paal naast het doel. Aan de andere kant wist Kerim Bulet wel te scoren maar deed dit in duidelijke buitenspelpositie waardoor deze treffer niet kon doorgaan. Even later viel wel een geldig doelpunt voor Legmeervogels. Op aangeven van Revellinio Slijter passeerde Anwar Akrouh met een fraaie lob de AGB-doelman en bracht de thuisclub weer op voorsprong.

In de 67ste minuut kwam Martijn Tjon-A-Njoek oog in oog met de doelman van AGB te staan, maar hij slaagde er niet in om hem te passeren. In dezelfde minuut was het wel raak aan de andere kant. De uittrap na de actie van Tjon-A-Njoek kwam terecht bij Amine Ennali die tegen de zijlijn stond opgesteld. Hij gaf een voorzet, die tot verbijstering van heel Legmeervogels zomaar in het doel belandde, 2-2.

Legmeervogels trok daarna massaal ten aanval. Bij een van die aanvallen wordt Rodney Smorenberg in het 16 meter-gebied, zonder dat hij in balbezit is tegen de grond gewerkt. Scheidsrechter Evers ziet het gebeuren maar doet er niets aan. In de laatste 15 minuten zijn er voor de beide ploeg mogelijkheden om te scoren. maar allen faalde in de afwerking. Het bleef 2-2. Legmeervogels deed zich met deze uitslag zelf veel te kort. Aanvoerder Noud Schartman was dan ook niet tevreden: ¨Ook nu weer is het jammer dat wij niet als verdiende winnaar van het veld stappen. Volgende keer dan maar uit bij Boshuizen.¨