• UWTC
  • UWTC

Weer mooie podiumplaatsen voor UWTC wielren

UITHOORN UWTC handbiker Tim de Vries uit Vinkeveen deed het super bij de wereldbeker wedstrijd in Emmen. Vrijdag won hij de tijdrit over 16 km's. Het was een pittige tijdrit omdat er behoorlijk wat wind stond. Op zaterdag won hij tevens de wegwedstrijd na een bloedstollende wedstrijd.

OMLOOP DER ZEVENHEUVELEN Bart de Veer en Bas de Bruin trokken vol goede moed, op zondag 8 juli, naar Berg en Dal om daar de Omloop der Zeven Heuvelen te rijden. Een ronde van ruim 10 kilometer door het grensgebied met Duitsland met naar Nederlandse begrippen redelijk wat hoogteverschil. Met bijna 150 coureurs (amateurs/sportklasse) aan de startlijn was het dringen geblazen in de bochten, maar Bart en Bas konden zich gemakkelijk handhaven in de klimmetjes. Er werd wel goed doorgereden, maar een gebrek aan wind en misschien een gebrek aan vertrouwen in de benen zorgden er voor dat de koers gesloten bleef. Na bijna 70 km koers deed Bart op de laatste klim vanuit Groesbeek nog een poging maar zag dat er wel mannen aansloten, maar niet over wilden nemen - daar laat Bart zich niet voor gebruiken! In volle snelheid ging het over de Zevenheuvelenweg richting finish. Bas wist van vorig jaar dat te vroeg gaan genadeloos afgestraft zou worden en dus was het kwestie van wachten... wachten... en net op het moment dat Bas zijn sprint in wilde zetten, kwam Erik Dekker met een gigantisch snelheidsverschil voorbij zetten. Bas kwam nog in de laatste meters wel dichterbij maar moest genoegen nemen met een hele fraaie 2e plaats. In tegenstelling tot een dinsdagavondkoers kon hij daar nu heel goed mee leven. Bart werd 25e en kijkt uit naar de races waar er écht geklommen moet worden.

VETERANEN Zondag 8 juli was er na vele jaren weer een wedstrijd In Zwanenburg voor de veteranen. Van de UWTC stonden de renners Leen Blom, Ben de Bruin, John Tromp en Guus Zantingh aan de start. Bij de 60+ kreeg niemand de ruimte om een ontsnapping op te zetten en moest er uit een massasprint de winnaar komen. De wedstrijd werd gewonnen door Willem Hus uit Voorburg voor Piet Kralt uit Rijnsburg en 3e werd Ron Smit uit Zandvoort. Ben de Bruin werd 16e en John Tromp was betrokken bij een valpartij in de laatste ronde. In de 69+ wedstrijd demarreerde er al vroeg twee renners met daarbij Leen Blom zij namen een ruime voorsprong. Na half koers sloten er 3 renners aan bij de koplopers en deze 5 renners werden niet meer achterhaald. Winnaar werd Gerard Albrink uit Uitgeest, 2e werd John Martin uit Hoek van Holland. Leen Blom behaalde een verdienstelijke 4e plaats en Guus Zantingh eindigde als 7e.

WINST VOOR LORENA IN BELGIË Lorena Wiebes heeft zondag de GP Sofie Goos (Lotto Cycling Cup) in België gereden. Het werd een massasprint en Lorena won deze, en is leidster van het algemeen klassement.

Lorena heeft zich geplaatst voor het EK under 23 jaar. Op 14 juli mag zij in het Tjechische Zlin de wegwedstrijd rijden. Extra trots is UWTC dat Lorena, als 19-jarige, ook op het EK voor elite dames mag meedoen. Haar goede prestaties in haar eerste elite jaar hebben haar in de picture gezet. Deze wedstrijd wordt op 5 augustus in het Schotse Glasgow verreden.

VAN RIJN DINSDAGAVONDCOMPETITIE Nu de dinsdagavond clubcompetitie ruim over de helft is wordt er al een duidelijke tussenstand zichtbaar. Iedere dinsdagavond worden de renners op 19.00 uur 'weggeschoten' voor een uur koers.
Bij de 40- gaat Bas de Bruin aan de leiding met 177 punten, 2e Tommy Oude Elferink 129 pt, 3e Bart de Veer 101 pt, 4e Maarten Postma 86 pt , 5e Ian vd Berg 82 pt.
Bij de 40+ staat Vincent Derogee op de eerste plaats met 157 punten, 2e Arjan Klerkx 119 pt, 3e Mark Best 118 pt, 4e Louis Oude Elferink 103 pt, 5e Harry v Pierre 101 pt.