• Eigen foto

Guus Zantingh wint in Amsterdam

UITHOORN UWTC-renners Ben de Bruin, Leen Blom, John Tromp en Guus Zantingh reden zaterdag 17 augustus een wedstrijd op het wielerparcours in Amsterdam-Sloten.

Bij de 70+ waren er enkele uitlooppogingen, maar deze hielden niet lang stand. Met nog vijf ronden te rijden vormde zich een tweemans kopgroep met Leen Blom, maar deze werd in de laatste ronde ingerekend. Guus Zantingh uit Mijdrecht won de wedstrijd voor Jan Croezen uit Hardenberg en Leen Blom finishte als 13e. Ook in de 60+ wedstrijd waren pogingen om te ontsnappen maar het duurde tot drie ronden voor het einde eer twee renners weg konden springen. Zij bleven uit de greep van het peloton.
Maas van Beek uit Barneveld won de wedstrijd voor Arie Blomberg uit Kedichem. Ben de Bruin eindigde als 13de.

Zondag 18 augustus stonden de renners aan de start in Woerden. Bij de 70+ werd er kort na de start door enkele renners ontsnappingspogingen ondernomen maar ze kregen geen ruimte. Het was met nog acht ronden te gaan de Nederlandse kampioen Hans van Bavel uit Sint Anthonis die uit het peloton demarreerde en een ruime voorsprong opbouwde en de wedstrijd won. De spurt van het peloton werd gewonnen door Guus Zantingh voor de tweede plaats. Leen Blom finishte als zesde. Ook bij de 60+ duurde het lang voordat er renners uit het peloton wisten te ontsnappen. Uiteindelijk met nog 10 ronden te gaan wisten twee renners een kleine voorsprong te nemen. Arie Blomberg wist de wedstrijd te winnen voor Kees van Prooijen uit Den Haag. John Tromp spurtte zich naar een vierde plaats.