• Alle winnaressen van de Boels Ladies Tour op het Arnhemse podium.

    Dick Martens

Ondanks valpartij podium voor Lorena Wiebes in Boels Ladies Tour

UITHOORN Lorena Wiebes boekte goede resultaten in De Boels Ladies Tour die van 3 tot en met 8 september werd verreden. De UWTC-wielrenster reed een prima proloog en hield de schade over de 3.8 km beperkt tot 13 seconden.
De eerste en tweede etappe wist Lorena te winnen, hiermee pakte ze de leiding in het algemeen klassement, de witte trui en de groene trui.
Bij de derde etappe wisten vier renners nipt voor het peloton uit te blijven. Lorena won de sprint van het peloton. Bij de vierde etappe kwam Lorena ten val, maar ze kon redelijk schadevrij verder. Vier renners bouwde een serieuze voorsprong op en hierdoor werd het algemeen klassement weer op zijn kop gezet. Lorena werd vijfde in deze etappe, stond derde in het algemeen klassement en nog steeds in het bezit van de groene en witte trui.
In de slotetappe wist Chiara Conzinni nipt voor Lorena te finishen. Lorena steeg toch weer een plek in het algemeen klassement. Met twee keer winst, een tweede plaats in het eindklassement, de groene en witte trui kan ze zeer tevreden zijn.