• Vic Geerlings
  • Vic Geerlings
  • Vic Geerlings
  • Vic Geerlings
  • Vic Geerlings

UWTC begint 2020 met goede resultaten

UITHOORN Diverse UWTC-leden deden zaterdag mee aan de veldrit in Sint-Michielsgestel. Bij de amateurs gingen Tommy Oude Elfrink en Bart de Veer als eerste het veld in. Bart liet bewust een gaatje vallen, zodat Tommy een kleine voorsprong op het complete veld kon nemen, en dat deed Tommy perfect. En zo leek het lang dat Tommy de winst zou gaan grijpen, totdat zo'n drie rondjes voor het einde van de wedstrijd Tommy voor de zoveelste keer dit seizoen te maken kreeg met pech. Een afgelopen ketting zorgde voor veel vertraging voor hij weer verder kon. Weg was zijn voorsprong.
Bart heeft nog nooit lekker gereden in Sint-Michielsgestel en ook dit jaar had hij daar geen goede dag maar behaalde wel een derde plaats. Tommy knokte zich terug naar de vierde stek. Menno werd 16e, Bas 18e en Ian 37e. Nu maar hopen dat de mannen volgende week bij het NK wel het materiaal heel houden, want met alle behaalde podiumplaatsen van dit cyclocross-seizoen zijn de verwachtingen hoog gespannen.
Lorena Wiebes reed bij de dames ook lang in kansrijke positie. Maar een paar foutjes zorgden ervoor dat ze genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Elleke werd 13e.
Zondag 5 januari moesten de UWTC leden vroeg uit de veren voor de wedstrijd in 's Heerenberg op de grens met Duitsland. De junioren gingen als eerste van start met daarbij Sven Buskermolen meereed in de middenmoot. Hij kreeg nog problemen toen hij op zijn derailleur was gevallen en deze hierdoor niet meer helemaal recht stond. Met wat minder schakelmogelijkheden
reed hij de wedstrijd toch uit. Zijn 11e plaats leverde zodoende nog een mooi aantal punten voor het regelmatigheidsklassement op. 
Hierna konden de amateurs aan hun wedstrijd beginnen. Tommy kreeg gedurende de wedstrijd steeds meer last van zijn rug en besloot uit de wedstrijd te stappen en zijn rug te sparen voor het NK.
Bart reed ondertussen samen met twee andere renners aan de leiding in de wedstrijd. In de laatste ronde wist hij bij deze renners weg te rijden. Zijn solo zege was een mooie opsteker voor het NK van volgende week in Rucphen. Bas eindigde vlak achter ex-profrenner Erik Dekker op de zesde plaats en Ian werd 21e.
UITSLAGEN finale clubcross competitie op 5 januari:
40-: 1. Gerben van der Knaap, 2. Jim van Vliet, 3. Lars Wiebes.
40+: 1. Frans van Heteren, 2. Peter Wiebes, 3. Maarten de Jong, 4. Robert Wiebes, 5. Bart van Montfoort, 6. René Wiebes, 7. Wil Gieling, 8. Leen Blom, 9. Gijs Kostman.
Nieuwelingen: 1. Lars Hopman
Jeugd-11-12 jaar: 1. Jari Buskermolen, 2. Nees Wahlen, 3. Sophie Mastenbroek
Jeugd 13-14 jaar: 1. Sem Amelink
De renners die aan genoeg competitiewedstrijden hadden meegedaan kregen nog een eindprijs.
Eindstand:
40-: 1. Gerben van der Knaap, 2. Jim van Vliet, 3. Lars Wiebes
40+: 1. Frans van Heteren, 2. Maarten de Jong, 3. Robert Wiebes, 4. Peter Wiebes, 5. René Wiebes, 6. Bart van Montfoort, 7. Wil Gieling, 8. Leen Blom, 9. Gijs Kostman.
Jeugd: 1. Sophie Mastenbroek