• UWTC

Zwaar weekeinde voor renners van UWTC

UITHOORN Wielrenners van UWTC hebben een weekend vol zware crossen achter de rug.

Zaterdag reden diverse UWTC-leden mee in de nationale cross in Oudewater. Het ging om een zwaar, hobbelig en modderig parcours in de polder van Oudewater. Bij de amateurs hadden de leden van het UWTCX team een superstart. Bas de Bruin, Bart de Veer en Tommy Oude Elferink zaten voorin het veld, met op enige afstand Menno van Capel..

Bas de Bruin eindigde als vijfde, Bart de Veer als zesde, Tommy Oude Elferink als zevende, Menno van Capel als tiende en Dennis Moolhuijsen als 28e. Hiermee pakte Moolhuijsen zijn eerste punten van dit seizoen voor het regelmatigheidsklassement, waarin De Veer aan de leiding gaat. Maarten Postma werd 35e in de modder van Oudewater.

Bij de nieuwelingen liet Sven Buskermolen opnieuw zien dat hij een echte doorzetter is. Langzaam schoof hij steeds verder naar voren op en uiteindelijk eindigde hij netjes in het middenveld, op de 28e plaats. Ook voor hem leverde de wedstrijd belangrijke punten op voor het regelmatigheidsklassement.

Bij de junioren werd Ian vd Berg veertiende, waarmee ook hij weer een mooi aantal punten behaalde. Bij de masters grepen Frank Jansen en Sjon vd Berg net naast de punten, zij werden 31e en 33e.

VALKENSWAARD Zondag vertrok het UWTCX-team al vroeg naar Valkenswaard. Op het Eurocircuit (rallycross en motorcross circuit) lag een uitdagend en zwaar parcours op de mannen te wachten.

De mannen hadden er wel volop zin in, maar de benen hadden de wedstrijd van de vorige dag nog niet optimaal verteerd, waardoor het niet lukte om mee te strijden in de voorste gelederen. Uitslag: Bas de Bruin werd zevende, Tommy Oude Elferink negende, Bart de Veer veertiend, Menno van Capel 26e en Dennis Moolhuijsen 34e. Rebecca Cornelisse zou later op de dag nog bij de dames starten, maar het moeilijke parcours en de koude wind maakte dat zij zich uiteindelijk afmeldde.

ACC OUDERKERK Zondag lag er bij de Ouderkerkerplas een mooi parcours te wachten op de deelnemers van de Amsterdamse Cross Competitie. Ongeveer 180 crossers deden mee, onder wie flink wat UWTC-leden.

De ACC Ouderkerk leverde wat betreft de UWTC-ers de volgende uitslagen op: Jeugd A: Siem van Smoorenburg, 12 Nees Wahlen, 22 Tom Derogee. Jeugd B: 10 Mike Derogee, 15 Mees van Smoorenburg, 20 Rens Grömmel, 21 Lars Hopman, 25 Jur de Beij.

40-: 19 Ian vd Berg. 40+: 25 Peter van Capel, 48 Vincent Derogee, 79 Mark Touwen. Nieuwelingen: 6 Danny Plasmeijer, 9 Sven Buskermolen.

CLUBCROSS Ook bij de wekelijkse clubcross competitie van UWTC was er zondag volop belangstelling. De uitslagen waren aldus: 40-: 1 Gerben vd Knaap, 2 Michael v Meerland, 3 Niels Kramer

40+: 1 Cock Fangmann, 2 Maarten de Jong, 3 Mark Best, 4 Louis Oude Elferink, 5 Ben de Bruin, 6 Wil Gieling, 7 Peter Wiebes, 8 Gijs Kostman, 9 Leen Blom, 10 Robert Wiebes, 11 Jan Willem Wahlen, 12 Peter Achterberg, 13 Remco Klijn.

Jeugd 10-11: 1 Bo Versteeg. Jeugd 12-14: 1 Raoul v Zijl, 2 Joey Nap, 3 Jesse v Hattum, 4 Teun Wahlen, 5 Jesse Versteeg.