• Eigen foto
  • Ian Boelens

    Eigen foto
  • Ad de Haan

    Sjoerd van Dijk
  • Evita Tjon A Ten

    Eigen foto

Jazz aan de Amstel een muzikale ontmoetingsplek

UITHOORN Evita Tjon A Ten en Ad de Haan zijn zondag 10 februari te gast bij Jazz aan de Amstel in Sjiek aan de Amstel, Marktplein 11. Onder leiding van singer/songwriter en presentatrice Shyla Zoet wordt van 15.30-17.30 uur een muzikale mix van jazz standards, evergreens, eigen werk, pop en soul aangeboden.

Evita Tjon A Ten is een multimedia artieste met een 'husky voice' en een exotische uitstraling. Het eerste liedje dat ze ooit zong was 'Who's That Girl' van Madonna op 2,5-jarige leeftijd. Na 10 jaar viool spelen, besloot ze verder te gaan met zingen. Door haar liefde voor klassieke muziek en Caraïbische achtergrond vind je bij Evita's muziek een mix van diverse stijlen terug, maar meestal zingt ze zingt overwegend jazzy invloeden. Inmiddels heeft zij niet alleen in Nederland de bühne beklommen, maar ook elders in de wereld. Evita zong al samen met sterren als Denise Jannah, Marjorie Barnes en Elan Trotman. Deze vrolijke wervelwind heeft muzikaal, maar ook op andere gebieden waaronder kunst, een breed palet aan kleuren en emoties tot haar beschikking.

Ad de Haan werd twee keer Nederlands kampioen met zijn a capellakoor en naast zingen en muziek, maakte hij vele visuals voor artiesten als Anouk, Nick & Simon, Bløf en Gloria Estefan.

Gastvrouw Shyla Zoet werkte reeds met vele nationale en internationale artiesten samen. Onder haar eigen naam bracht zij het album 'Come Lounge With Me' uit en onder de naam Sweet & Co, de EP 'Listen 2 me'. Aan deze EP werkte onder andere Amerikaanse toetsenist David Garfield en saxofonist Eric Marienthal mee. Zij schreef en produceerde dit album samen met Joos van Leeuwen.

Shyla ontvangt elke tweede en vierde zondag van de maand artiesten uit binnen- en buitenland uit, om met haar te musiceren.

Jazz aan de Amstel is een initiatief van Shyla Zoet en Sjiek aan de Amstel. Zondag 10 februari bestaat de band uit Joos van Leeuwen (piano), Jurre Hogervorst (bas), Olaf Keus (drums), Ian Boelens (gitaar), Ad de Haan (zang), Evita Tjon A Ten (zang) en Shyla Zoet (zang/presentatie).

Entree 4 euro.