• Peter Heerschop is de Minister van Enthousiasme.

    Eigen foto

Minister van Enthousiasme: 'Lol is een serieuze zaak'

UITHOORN Cabaretier en acteur Peter Heerschop trad 19 november 2017 voor het eerst op voor de SCAU met zijn solovoorstelling Van Horen Zeggen, toen nog in de Thamerkerk. Zondag 31 maart staat hij om 14.30 uur in De Schutse, De Merodelaan 1, met zijn voorstelling 'De Minister van Enthousiasme'.

Op de vraag wat zijn plannen zijn voor de eerste 365 dagen van zijn komende regeringsperiode antwoordt de minister: ,,Ik wil eerst een jaar het land in om mensen uit te leggen hoe je heel anders kunt kijken naar dingen die je tot nu toe heel zeker hebt geweten. Dat het enorm leuk is om iets nieuws te leren. Maar ook dat je het snelst iets leert als je het gevoel hebt dat het ook fout mag gaan en dat je erom mag lachen als het fout gaat. Ik zal, overal waar ik kom, meer dan genoeg voorbeelden geven van dingen die totaal fout zijn gegaan. Bij mij, bij anderen.

Zo fout dat je er hard om moet lachen omdat je beseft dat anderen soms nog onnozeler zijn dan jij. Daarnaast zal ik proberen uit te leggen waarom bepaalde regels totaal onzinnig zijn en er alleen maar voor zorgen dat je je daaraan gaat houden zonder ook maar een stap verder te komen. En tenslotte zal ik uitleggen waarom de waarheid echt overal kan liggen. Wat zwaar is kan licht worden gemaakt, en wat licht is vaak overdreven zwaar. En we moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan we dachten dat ze logisch waren. Dan lach je het hardst om jezelf. En daar leer je van. Want lol is een serieuze zaak", aldus de Minister van Enthousiasme.

De deuren van de zaal gaan om 14.00 uur open. Dan worden ook de resterende losse kaarten verkocht. Kaarten à 15 euro (tot en met 16 jaar 7,50 euro) zijn in de voorverkoop vanaf zaterdag 23 maart verkrijgbaar in boekhandels The Read Shop Express (Zijdelwaardplein) en Bruna (Amstelplein) en online via www.scau.nl