• Rob Joore
  • Rob Joore
  • Rob Joore
  • Rob Joore
  • Rob Joore
  • Rob Joore
  • Rob Joore
  • Rob Joore

Songfestivalhit 'Arcade' ook tijdens Amstel Proms succesvol

UITHOORN Zelfs het weer - het enige dat de organisatie niet in de hand had - zat zaterdag mee voor Amstel Proms. En dus was er sprake van een geslaagd derde editie van dit muzikale evenement, waarvan de opbrengst van de loterij voor War Child was.

Amstel Proms is een muzikale samenwerking tussen de Uithoornse muziekvereniging KnA, muziekvereniging Sursum Corda uit Aalsmeer en de Vocal Company. Onder leiding van dirigenten Ferdinand Beuse, Gerhart Drijvers en Elvira van Sloten zijn de deelnemers, zangers en zangeressen uit de regio ondersteund door een groot orkest en een koor, al sinds april aan het oefenen.

MEDLEY Het evenement werd een dermate groot succes de afgelopen 2 jaar dat van de kade langs de Amstel moest worden uitgeweken naar het evenemententerrein aan de Randhoornweg. Maar ook daar klonken de vertolkingen van nummers als 'Leef'  van André Hazes of een medley van The Beatles voor het volop aanwezige publiek letterlijk als muziek in de oren. 

Om die stelling nog eens extra te bewijzen, maakte Mirelle Verheijen bovenstaande opname van de vertolking van het nummer 'Arcade' door zanger Simon Prins. Duncan Laurence was er eerder dit jaar ook al vrij succesvol mee, maar Prins doet dat nog eens dunnetjes over. Ook fotograaf Rob Joore was aanwezig voor de nodige foto's.

JAMMER Hoewel Amstel Proms dus wederom geslaagd was, vonden veel bezoekers het wel jammer dat het evenement niet langs de Amstel werd gehouden. "Het is minder sfeervol en je mist de spontane aanloop", was een vaak gehoorde reactie. Vanaf een halfrond overdekt podium speelde het orkest en zong het koor de gasten toe. De betalende gasten hadden een zitplaats en er liepen vrijwilligers rond om hen van drinken te voorzien. De VIP-tafels stonden helemaal vooraan bij het podium.

Anderen konden vanachter het hek toekijken, waar ze ook een prima uitzicht hadden. Sommige mensen brachten hun eigen stoel en koelbox mee. In het begin hadden de mensen last van de ondergaande zon. Het podium kon niet de andere kant op staan vanwege de wind, vertelde René van Welbergen, een van de organisatoren. Later werd het fris en kwamen de dekentjes tevoorschijn. De nieuwe locatie was vooral op verzoek van de hulpdiensten. Voor hen was de plek aan de Amstel slecht bereikbaar. Ook kwamen er veel opmerkingen van de niet-betalende gasten dat ze het podium langs de Amstel niet goed konden zien. Nu was er veel ruimte, maar daardoor leek het leger.

OPNIEUW BEGINNEN "We moesten eigenlijk weer opnieuw beginnen. Ook sponsoren waren voorzichtig, dus het is allemaal wat soberder om de kosten te drukken en risico's te vermijden,' vertelde Van Welbergen. Amstel Proms op de nieuwe locatie is wellicht even wennen, maar al met al was het een prachtige zomeravond vol gezelligheid en muziek.