Partijen geven aftrap voor verkiezingen

UITHOORN De campagnes van de lokale partijen komen langzaam op stoom in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Afgelopen weekend presenteerden de partijen Gemeentebelangen en Ons Uithoorn hun partijprogramma's en kandidaten. Zaterdagmiddag deed Gemeentebelangen in restaurant Sjiek. Ons Uithoorn gaf zaterdagavond de feestelijke aftrap van de campagne in Bar 't Fort De Kwakel.

Belangstellenden konden in Sjiek kennismaken met de top tien kandidaten van Gemeentebelangen. Zij stelden zich voor en vertelden over hun reden om politiek actief te worden en zich in te zetten voor de partij. Lijsttrekker Herman Bezuijen gaf een korte toelichting op het verkiezingsprogramma. Hij gaf tevens aan wat de afgelopen vier jaar is bereikt en waar de zwaartepunten de komende vier jaar zullen liggen. Het programma staat op www.gemeentebelangen.nl

Ons Uithoorn maakte zaterdag de kandidatenlijst bekend. Onder de veertien kandidaten bevinden zich vijf vrouwen, met Brenda Elgersma (nu al in de gemeenteraad) op nummer twee. Voor het politiek bedrijven heeft de partij zich een aantal huisregels opgelegd, waaronder: 'Hang zo min mogelijk rond op het gemeentehuis' en 'Wees een makelaar tussen de burger en de gemeente en biedt ondersteuning aan inwoners en organisaties als dat nodig is of zij daarom vragen'. Het partijprogramma en de kandidatenlijst is te vinden op www.onsuithoorn.nl.